Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Mastaş radyatör fabrikası işçileri, haklarının elinden alınmasından dolayı başlattıkları grevi sürdürüyor. İşyeri önünde kurdukları çadırda mücadelelerine devam eden emekçilerle bir araya gelen Deva Partisi Bursa İl Başkan adayı Erman Kızılyel, haklarını almak için direnişe devam eden işçilere destek verdi, mücadelelerinin yanında olduklarını söyledi.

“136 GÜNDÜR GREVDELER”

İşçiler ve Özçelik Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Çölcü ile görüşen Kızılyel, sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunarak, “Gün geçmiyor ki bir yerlerde sorun ve sıkıntılar olmasın. Bugün 136 gündür grevde olan emekçi kardeşlerimizi ziyaret edip, kendilerini dinledik. Hakkı hak sahibine teslim etmeden, aydınlık, çağdaş ve daha yaşanabilir bir dünya kuramayız” notunu yazdı.

“İŞVEREN LAVABOLARI YASAKLADI”

İşçilerin haklı mücadelesinin, haklarının verilesiye kadar devam edeceğini dile getiren Özçelik Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Çölcü şunları söyledi: “Emekçi arkadaşlarımızın talepleri belli. Haklarını istiyorlar. Asgari ücrete yüzde 20 zam geliyor, biz yüzde 15 istiyoruz. Sendikalı iş yerlerinde yılda 4 defa ikramiye verilir. Ama bu fabrikada bir, iki, üç ikramiye alan işçiler var. 4 ikramiye alan ise 10 işçi. Adaleti sağlamak için bütün işçilerin 120 günde 1 ikramiye almasını talep ettik. Bayram ikramiyesi 100 liraydı. 30 yıllık sendikalı fabrikada 100 lira bayram harçlığı mı olur? 100 lirayı, bugün insanlar çocuğuna veriyor harçlık diye. En kötü işyerlerinde bile 300-350 lira olması gerekir. Grev sürecinde işçilere sendika tarafından her ay 2500 TL maaş yatırılıyor. Çoğu işçi, geçimini sağlamak için ek işlerde çalışıyor. Fabrika sahibi ise greve engel olmak için işçilerin fabrikanın lavabolarını, elektriğini ve suyunu kullanmasını yasakladı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi