Dar gelirlilerin sıkıntılarını ortandan kaldırmak için sağlanacak sosyal destekler herkes tarafından takip ediliyor. Ödemelerle ilgili atılan adımlar vatandaşı sevindirecek şekle geldi. Detaylar haberde…

Destek ödemeleri, sosyal yardımlarla ilgili süreç vatandaşları heyecanlandırdı. Devlet kesenin ağzını açtı, ihtiyaç sahiplerine maddi yardım yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan sosyal destek ödemeleri ile ilgili hak sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Peki sosyal destek ödemelerinde neler değişti?

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİYLE İLGİLİ FLAŞ ADIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan sosyal destek ödemeleri PTT aracılığıyla hak sahiplerinin hesabına yatırılıyor. PTT tarafından yapılan son haberlere göre artık işlemler online olarak yapılabilecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN?

 Aynı zamanda evde bakım maaşı, yaşlı maaşı, dul maaşı, aile desteği gibi ödemelere Ocak ayında yapılan zam sonrasında Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam doğrultusunda tekrar zam yapılması bekleniyor. PTT aracılığıyla yapılan ödemelerle ilgili bütün işlemler artık e-Devlet sistemi üzerinden ?yapılacak ve ödemeler de e-Devlet sisteminden alınabilecek. İşlemler için e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama kısmına PTT AŞ yazmak gerekiyor ve sonrasında alt kısımda yer alan hizmetlerden sosyal yardım ödemelerini seçerek işlemlerinizi yapabileceksiniz.

Editör: Bilal Kayaaltı