Diyanet İşleri Başkanlığı’nda acayip gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Gazze'de soykırım yapılırken Kudüs turları aralıksız şekilde sürüyor, Siyonist İsrail'i açıktan destekleyen Suudi Arabistan'ı tepki gösterilmesi gerekirken umreler devam ediyor.

Diğer yanda ise, lüks hac, umre ve Kudüs turları ile bilinen bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Erkan Aydın’ın Diyanet İşleri Başkanlığı içerisindeki etkisi ve ailesiyle ilgili iddialar kamuoyunda yankı uyandırıyor. Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım ile arkadaş olan Aydın’ın, “Siyasi nüfuzunu kullanarak” Ali Erbaş üzerinde etkili olduğu öne sürüldü.

Erkan Aydın'ın üç kardeşinin de kurumda üst düzey pozisyonlarda görevlendirilmesi, tartışmaları başka bir boyuta taşıyor. Birgün’ün haberine göre kardeşlerden Selami Aydın’ın, ilçe müftülüğünün ardından sırasıyla Elazığ ve Trabzon’a il müftüsü olarak atandı.

KUDÜS GEZİLERİ

Kardeşlerden Lütfi Aydın ise İstanbul’da vaiz olarak görev yaparken, Ankara’daki Başkanlık Vaizliği’ne terfi etti. Erkan Aydın’ın şirketlerinin gerçekleştirdiği organizasyonlar kapsamında onlarca defa Kudüs ve umre seyahatine katıldığı belirtilen Lütfi Aydın ile ilgili Diyanet kaynakları, “Tüm bunları devlet memuriyetiyle eş zamanlı yürütmesine rağmen herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadı” diyor.

Orman yangının dumanları Bursa'yı sardı!
Orman yangının dumanları Bursa'yı sardı!
İçeriği Görüntüle

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANI OLARAK ÇALIŞIYOR

Erkan Aydın’ın üçüncü kardeşi Mehmet Aydın ise Diyanet’te Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı olarak çalışıyor. Diyanet’in milyarlarca liralık ihaleleri, demirbaş ve donanım alımları Mehmet Aydın’ın sorumluluğunda yapılıyor.