Yağmurdan kaçarken, doluya tutulmak bu olsa gerek!

Bursa’nın tam ortasına, Erdoğan Bayraktar’ın Recep Altepe’yi çırak çıkararak diktiği Doğanbey TOKİ’de dert, keder, kahır bitmiyor.

Sayısı azalsa da, günlük kiraya verilen daireler, uyuşturucu, her geçen gün artan Körfez ülkelerinden mal sahipleri ve üç maymunu oynayan bazı çevre sakinleri yüzünden çile devam ediyor.

Doğanbey TOKİ’de ikamet edenler, binaların idaresini elinde bulunduran, hizmet getiremeyen eski yöneticilerinden yaklaşık 4 yıl önce kurtulmuş, rahat nefes almışlardı.

Ardından kendi yönetimlerini oluşturan, 21-22-23 katlı B, D ve C blok sakinleri sorunlardan kurtulmak için bir adım attılar, kendi aralarından yönetici çıkardılar.

Ancak 8 binadan oluşan, 688 dairesi olan B blok sakinleri, seçtikleri yeni yönetimden tekrar yaka silkmeye başladı!

Mesela geçen yıl 688 dairenin sahiplerinden 2’şer bin TL, yani ‘1 milyon 376 lira’ toplanmış. Gerekçe, bahçe korkuluğu, mekanik kapıların yenilenmesi, çatı izolasyonu, çevre düzenlemesi, doğalgaz borcu vs.

Ancak, toplanan paraların tamamının nereye harcandığı ile ilgili daire sahiplerinin kafalarında soru işaretleri uyanmış, kendilerine doyurucu, tane tane açıklamalar yapılmamış.

B blok yönetimi şimdi de mal sahiplerinden bin TL daha ödeme yapmalarını istemiş. Gerekçe neymiş, kazan bakımı, çatıya rüzgar gülü adı altında ücret talep edilmiş.

Daire sahipleri istenen paraya isyan ederek, “2021’in Mart ayında yönetime ödediğimiz doğalgaz faturaları Bursagaz’a ödenmediği için yönetim bizden yeniden para talep ediyor” iddiasında bulunuyorlar.

Yani B blokların ortalama 80 bin, toplamda 650 bin lira Bursagaz’a borcu söz konusuymuş.

Aynı yönetim B blok sakinlerinden bin TL daire başına isteyince, hak sahipleri de tepki göstermiş.

Verdikleri parayla rezil olduklarını söyleyen hak sahipleri, yönetimin doğalgaz borcunu ödemek için kendilerinden bin lira istediğini ama ödemenin gerekçesini de ‘kazan bakımı’ olarak belirtildiğini aktarıyorlar.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından hak sahipleri B blok yönetimi hakkında dava açmış. Yani durum vahim, Doğanbey TOKİ’de mağduriyet hala devam ediyor.

Bu arada B blok yönetimi hak sahiplerinden istediği bin TL’ye 3 taksitle ödeme kolaylığı getirmiş, taksitleri zamanında ödemeyenlere de faiz uygulanacağını belirtmiş!

Vallahi, billahi kıyak yöneticilik!

Hak sahiplerinden doğalgaz parası topla, Bursagaz’a ödeme yapma, ardından bin lira daha iste, geciktirenlere faiz uygulanacağını duyur!

Yasalara, kanuna aykırı iş yap, pişkin pişkin davran.

Pes doğrusu!

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyor” Hz. Peygamber. Ortada kocaman bir mağduriyet, verdikleri paraların buhar olduğunu iddia edenler var!

B blokta daire sahibi olan, doğma büyüme Kiremitçi Mahalleli olan bir mağdur, B blok yönetim başkanı İzzet Bey’e ortak Whatsapp hattından yazdıklarına cevap alamadığını söyledi.

İşte o mağdurun ifadeleri:

“Bugün hep konuşuluyordu, geçen kış doğalgaz faturaları ödenmemiş diye. Söylenti sandım. Nebiye hanıma yazdım 1 saat önce dönmedi. Bursagaz’a girdim bizim bloka baktım 80 bin borcu görünüyor.

Biz ödeyenler suçlu muyuz acaba?

Bu toplanacak 1000 TL doğalgaza mı gidecek, ödemeyenlerin borcu için!

Ödemeyenler diye bir şey yok ki, toplam faturalar ödenmemiş.

Biz yönetime ödedik ki!

Bizim ödediğimiz paralar ne oldu

Evet, benim 1 kuruş gaz borcum yok

Onu soruyorum zaten

Evet, başkanın açıklama yapması gerekli!

Bu konuda bize bilgi vermenizi bekliyoruz.

Diğer blokların, durumundan bilgisi olan var mı?

Denetim çok yetersiz.

Mesajı görüp cevap vermemek nedir yaaa!

Sizin bilgi vermeye niyetiniz yok anlaşıldı. Zaten her şey açık ortada. Ama yine de siz açıklayın da yanlış düşünmeyelim istedik.

Bi de kazanlar bozuk tamir olacak deyip bin lira mı topluyorsun. Ödemediğiniz borçları yine bizden para toplayarak mı kapatacaksınız?

Çok ayıp yaaa!!!

Diğer blokların hepsinin borcu varmış, her birinin 80 bin civarıymış. Bursagaz gazları kapatmış zaten. Fatura no yu girince borçlar çıkıyor

Merhaba İzzet Bey, yazılanlar hakkında bir açıklama yapacak mısınız?

Her bloğun 80.000 TL borcu olduğundan bahsediyor komşular… 3.Etap olarak 8 Blok olduğumuzu düşünürsek 700.000 TL civarı borcumuz mu var Bursagaz’a.

Doğru mu anlıyorum? Ne olacak acaba?15 saat oldu açıklama bekliyoruz? ”

Evet, Bursa’nın tam ortasında, Ulu Cami’ye gözyaşı döktüren Doğanbey TOKİ’de insanlar mağdur ediliyor.

Peki, Yıldırım ilçesinde ikamet edip, Osmangazi ilçesi Kiremitçi Mahallesi’nde bu hadisenin yaşandığı Doğanbey TOKİ’nin tam ortasında muhtarlık yapan, muhtarlık seçimi olduğunda binalardaki daireleri üşenmeden tek tek gezen Kenan Solak ne yapıyor?

Ne yapacak, ne şiş yansın, ne kebap, “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” derdinde. B blok sakinleri feryat ediyormuş, haksızlığa uğramışlar umurunda bile değil!

Maalesef Doğanbey TOKİ’de mağduriyetler biteceğine, mantar gibi çoğalıyor.

Ne olursa olsun,

Haklarını arayan B blok sakinleri, hukuki ve kamuoyuna seslerini duyurmak için verdikleri mücadeleden asla vaz geçmemeliler.