Size bugün, şehrimizdeki gazete ve internet sitelerinde noktasına virgülüne dokunulmadan yayınlanan bir basın bülteninden bir bölüm ve ardından yaşananları aktaracağım.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın birimi tarafından belediye ile ilgili haberler hazırlanır ve medya kuruluşlarına servis edilir. Bazı kurumlar bu bültenleri ücreti mukabilinde bazıları ise yer dolsun belki bize de bir kaç metelik atarlar düşüncesiyle okuyucularına sunarlar.

İşte o bülten:

“Dünyayı etkisi altına alan 'Covid 19' salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan itibaren adeta alarm durumuna geçen ve özellikle ekonomik ve sosyal destek paketleriyle süreçten olumsuz etkilenen herkesin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte dezenfeksiyon çalışmaları için de yoğun mesai harcıyor. Bursa 'da 59,3 milyon metrekare alanda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde dezenfeksiyon çalışmaları yürütüldüğü duyuruldu” Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından...

Tabi doğal olarak bu duyuru yerel medyanın yanı sıra A Haber'de de ballandıra ballandıra anlatıldı.

Bir kamu hastanesinde fotoğrafçı olarak merdivenlere tırmanan, daha sonra ise milletvekili adayı olup siyasette kendine yer edinmeye çalışan sağlığın "S" sinden muzdarip birisi bu şehrin Sağlık Daire Başkanlığına tepeden inme atandı. Bu utancı herkes biliyor ama üç maymunun dördüncüsü olarak kimse ses çıkar(a)mıyor.

İşte bu zat-ı muhterem oturduğu koltuktan cep telefonuyla A Haber'de yayınlana bu haberi çekip ‘bak nasıl çalışıyorum’ algısı yaparak sosyal medya hesabından yayınladı.

Hem de Bursa için canla başla "Mavi Bursa için yoğun mesai" başlığıyla. Ne acayip dimi kentin yeşilini yok edenler, ovasını betonlaşlaştıranlar maviyi arıyor. Heyyy Allah'ım kimlerin eline bıraktın bizi!

***

Tabi bu paylaşımın altına bir sürü şakşakçı övgü dolu ifadeler bırakılıyor. Bir kişi hariç, bizim Hüseyin Tüccar. Dili sivri, gördüğü utanmazlıklar karşısında susmayı beceremeyen bu kardeşimiz, "Vallahi yalan billahi yalan. Sırf çalışıyoruz algısı oluşturmak. Bu görüntünün yorumlar kısmından silineceğini bilerek paylaşıyorum" başlığıyla Fidan’ın paylaşımına yorum yazıyor.

İstanbul Kartal ve Maltepe'de çöplerin toplanmamasıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu'na yönelik "Sen belediye başkanı değil misin, bu çöpler neden toplanmıyor?" dediği ve

Bursa’nın kent çöplüğü haline gelmiş Soğanlı Tabakhaneler bölgesinin görüntülerini çeken bir vatandaşın çığlıklarıyla harmanladığı videoyu paylaşıveriyor...

Sonra ne mi oluyor, doğal olarak Hüseyin Tüccar'ın öngördüğü gibi bu zat-ı muhterem görüntü ve yorumu silip engeli koyuyor.

Sebep belli; Tüccar ezberi bozdu, masa başı algısı ortaya çıktı. Yani yalakalık yapmadı!

Bu arada, sağlığın “S” sinden anlamayan ama çok önemli bir koltuğa oturtulan Mehmet Fidan’la ilgili, Bursa Sağlık İl Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’ın yorumu, görüşü, gerekli yerlere şikayeti oldu mu doğrusu merak ediyorum?

Şimdi "Mehmet" efendi, bir gün gelir "Fidan"’lar kırılır.“

Unutulmasın ki, haklıdan yana değil güçlüden yana olanlar, korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe, dönerler fırıldaklaşırlar! 

***

Sahi 59,3 milyon metrekare alanı dezenfekte ettiklerini söyleyen Alinur Aktaş ve kankası Mehmet Fidan, 500 bin kişinin yaşadığı Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir mahallelerini neden ilaçlamadı?

Mahalleliyi canından bezdiren kedi büyüklüğündeki farelerden mi korktular?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’mızın bu güzide semtlerini dünya gözüyle görse, inanın Maltepe ve Kartal’daki çöplerle ilgili eleştirilerini gözden geçirir, ‘ben Bursa’yı kimlere emanet etmişim der, dizlerini döverdi.’

Not: Aşağıdaki videodan  Tabakhaneler bölgesindeki rezilliği izleyebilirsiniz.