İlginç çıkışlarıyla bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e imza şoku.

Cumhurbaşkanı adaylarının imza yarışı devam ederken, son gün 27 Mart Pazartesi saat 20:00. Yeterli imzayı bulamayanlar için vakit daralırken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e 20 bin imza verilmesi hayal kırıklığına neden oldu.

YİNE OLMADI!

Perinçek’in adaylı başvurusu üzerinden 5 gün geçmesine rağmen toplanan imza 20 bin 400 olurken, Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlı gazetesi Perinçek’in oy oranını yüzde 8,5 olarak gösteren bir araştırmayı manşetine taşımıştı.

Yapılan habere göre Saros Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, Kasım 2022’de 11 bin 28 kişiyle bir ‘anket’ yapmış. Ankette seçmenin yüzde 6’sı Perinçek’e oy vereceğini belirtmiş.  Yüzde 2,5’lik kesimse “Perinçek’e belki oy veririm” demişti.

Cumhurbaşkanı adayı olan Perinçek’e şuana kadar yeterli imza bile verilmemesi, akıllara Perinçek’in hemen her fırsatta ‘kahrolası emperyalistler’i aramasını getirdi.

2018 SEÇİMLERİNDE 95 BİN 928 OY ALABİLDİ

Hatırlanacağı gibi Perinçek, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 100 bin imza toplamış, ancak seçimde 95 bin 928 oy alabilmişti. Bu, kullanılan oyun binde 2’sini eşitti.

Bu arada,  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imzayı bulmuş, cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşmişti. 

Editör: Bilal Kayaaltı