DSP Genel Başkan Yardımcısı,  2019’da Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Murat Özbilge, İstanbul’da bir alışveriş merkezini ziyaretinin ardından otomobiline yalnız döndükten sonra kal krizi geçirdiği belirtildi. Kendisine ulaşamayan ailesi aracın yanına geldiğinde Özbilge’ye baygın halde buldu. Kapıyı açamayan ailesi itfaiye haber verdi. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin yaptığı tetkiklerin sonucunda Özbilge’nin hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Polisin aracının içinde vefat eden Özbilge'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. 

AHMET MURAT ÖZBİLGE KİMDİR?

Ahmet Murat Özbilge, 1963 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladı. Siyasi hayatına 1994 yıllarında başlayan Özbilge, DSP’de yöneticilik, saymanlık ve sekreterlik gibi görevlerde bulundu.

1999 ve 2004'de DSP Bursa Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, Encümen Üyeliği, Eğitim Hizmet Güvence Komisyonu Başkanlığı, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı ve Belediye Meclisi Başkan Vekilliği yaptı.

2011 yılında yapılan Kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. DSP Genel Merkezi Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Basın Yayın, İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. DSP Parti Sözcülüğü yaptı.

2016 tarihinde yapılan 10. Olağan Kurultayında yeniden Parti Meclisi Üyesi seçildikten sonra oluşturulan Başkanlık Kurulu'nda ve Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Meslek Odalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde Bursa Büyükşehir  Belediye Başkan adayı oldu aynı yıl yapılan DSP 11. Olağan Kurultayı'nda da yeniden PM üyeliğine seçildi.

Editör: Bilal Kayaaltı