Devlet vatandaşına destek olabilmek ve istihdamı artırarak piyasalarda hareketliliği sağlamak için kesenin ağzını açtı. İhtiyaç sahiplerine KOSGEB’den krediler verilecek. Hibelerle ilgili yeni adım atıldı.  “Acil Destek Kredisi” adı altında verilecek olan bu krediden pek çok kişi faydalanabilecek.

KOSGEB düğmeye bastı, milyonlarca kişiye destek için adım atıldı. Kampanyalar kapsamında işletmelere krediler verilecek.

Geçtiğimiz günlerde toplanan kabine sonrasında, “Acil Destek Kredisi” ile ilgili detaylar da belli oldu. Karadeniz Bölgesi’nde yoğun yağış ve selden etkilenen KOBİ’ler için bir kredi paketi uygulanacak. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için verilecek olan bu kredi desteği ile felaketten etkilenen afetzedelerin ve işletmeleri toparlanması amaçlanıyor. Bu kredi programı kapsamında 300 bin TL’ye kadar destek verilmesi planlanıyor.

KOSGEB, bölge zarar gören işletmeler için 300 bin TL’ye kadar kredi desteği verecek. Üstelik bu kredilerin geri ödemesinde kolaylık sağlamak için kredi faizsiz bir şekilde verilecek. Sıfır faizli bu kredinin bir diğer avantajı ise geri ödemelerde 12 ay boyunca erteleme imkanının sunulması. Böylece afetzede işletmeler, geri ödemeler konusunda daha rahat davranabilecek. 12 aylık erteleme ile birlikte toplamda 36 ay vadeye kadar da geri ödeme imkanı sunulacak.

Editör: Bilal Kayaaltı