Srebrenitsa’yı Sırplara karşı müdafaa eden, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in yakın çalışma arkadaşı efsanevi Boşnak kumutan Naser Oriç, Tuzla Üniversitesi Klinik Merkezi’nde koronavirüs nedeniyle tedavi altına alındı. Bir süre önce virüse yakalanan ve evinde istirahat eden efsane komutanın tedavisine tedbir amaçlı hastanede devam edileceği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, efnsane kamutanın sağlığının iyi olduğunu, her türlü tedbiri aldıklarını içeren bir mesaj paylaştı.

SIRPLARIN KORKULU RÜYASIYDI

1992-95 Bosna Savaşı esnasında Srebrenitsa bölgesindeki Müslüman Boşnakların canlarını savunan Naser Oriç, Sırplara karşı verdiği korkusuz mücadeleyle efsaneleşmişti. Aliya İzzetbegoviç’in yakın ekibinden olan Oriç, dünyanın farklı ülkelerinde Bosna’da yaşanan vahşete kayıtsız kalmayan direnişçilere de komutanlık yapmıştı.  Oriç, savaş sırasında Sırpların korkulu rüyası oldu. 

 ALTUN'DAN PAYLAŞIM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaştığı mesajda, ''Sağlık bakanımız Fahrettin Koca ile görüştüm az önce. Bosna-Hersek makamlarıyla temas halinde, durumu yakından takip ediyor. Şu an itibariyle Naser Bey’in tedavisi için gerekenler yapılıyor ve haberler  iyi. İhtiyaç halinde devletimiz gerekeni yapacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi