IŞİD, Nijerya’da 11 Hıristiyan rehinenin başları kesilerek öldürülürken çekildiğini öne sürdüğü bir video yayımladı. Örgüt, infazın lideri Ebubekir el Bağdadi ve sözcüsü Ebu Hasan el Muhajir’in Ekim ayında Suriye’de öldürülmesinin intikamı için düzenlenen saldırıların parçası olduğunu açıkladı. Öldürülen rehinelerin hepsinin erkek olduğu ifade edildi.

56 saniyelik video IŞİD’in yayın organı Amaq tarafından yayınlandı. Rehinelerin kimlikleri açıklanmadı. IŞİD, 11 kişinin Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde geçtiğimiz haftalarda yakalandığını duyurdu. Video 26 Aralık’ta yayımlandı ve bazı uzmanlar bu tarihin Noel kutlamaları nedeniyle özellikle seçildiği görüşünde. Görüntüler, bilinmeyen bir dış mekanda çekildi. Kayıtta, ortadaki rehinenin vurulduğu, daha sonra diğer 10 rehinenin de yere yatırılıp, başlarının kesildikleri görülüyor.

Örgüt 22 Aralık’ta, intikam için bir saldırı dalgası başlatacağını duyurmuştu. Nijeryalı radikal İslamcı örgüt Boko Haram’ın bir kısmı da halen ‘IŞİD Batı Afrika’ adıyla savaşıyor. Örgüt geçen yıl daha önce kaçırdığı iki ebeyi öldürmüştü.

(BBC Türkçe)

Editör: Haber Merkezi