Eriko Kobayashi kendini 4 kere öldürmeye çalıştı. İlk seferinde gerçekten çok parasız olduğunu düşünerek intihara kalkıştığını söylüyor.

Şimdi 43 yaşına gelen kadın, artık akıl sağlığı sorunlarıyla ilgili kitaplar yazmış ve bir STK'dan düzenli para kazanan biri olsa da, koronavirüsün eskiden yaşadığı stresi geri getirdiğini ifade ediyor. 

Uzmanlar da küresel salgının; kitlesel işsizlik, sosyal tecrit ve kaygı gibi etkenleri büyüterek akıl sağlığı sorunlarına yol açtığının altını çiziyor.

İntiharın ciddi bir mesele olduğu Japonya, çoğu diğer ülkenin aksine konuyla ilgili verileri hızlıca açıklıyor.

WhatsApp Image 2020-11-29 at 17.jpg


Resmi rakamlara göre koronavirüsün toplamda 2 bin 87 kişinin ölüm sebebi olduğu Japonya'da yalnızca geçen ay 2 bin 153 kişi intihar ederek kendi canını aldı. 

Tokyo'daki Waseda Üniversitesi'nde intihar üzerine uzmanlaşan bir akademisyen olan Michiko Ueda, konuyla ilgili şöyle konuştu: Biz tecrit bile yaşamadık. Kovid'in etkisi diğer ülkelere kıyasla çok az ancak yine de intihar sayılarında büyük bir artış gördük. Bu, diğer ülkelerin de intihar rakamlarının benzer bir şekilde ya da daha fazla yükselebileceğine işaret ediyor.

Japonya yüz binde 18,5'le dünyanın en yüksek intihar oranlarından birine sahip. Bu durum; uzun çalışma saatleri, okul baskısı, sosyal tecrit, damgalama gibi sebeplerle açıklanmaya çalışılıyor. 

Geçen sene intihar yüzünden ölenlerin sayısı 20 bin civarına kadar düşerek, 1978'ten beri tutulan istatistiklerin en düşük rakamını ortaya koymuştu. Ancak bu yıla kadar düşüş gösteren rakamların aniden artması, gözleri koronavirüse çeviriyor. 

Kadınların intihar oranında yüzde 83 artış

Toplam intihar sayılarında erkekler Japonya'da da ezici üstünlükle başı çekiyor.

Diğer yandan kadınlardaki intihar eğiliminin artışı dikkat çekici. Geçen senenin aynı ayına göre, Ekim'de Japonya'da intihar eden kadınların oranı yüzde 83 arttı. Erkeklerde bu artış yüzde 22 civarında kaldı. 

Editör: Haber Merkezi