Üreticinin hayvancılık ve tarımdan para kazandığı, istihdamı arttırdığı AB ülkelerinde, gelir düzeyi yüksek olduğu için kırmızı et tüketiminde de dikkat çeken artışlar söz konusu. 

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte, hayvan hakları savunucuları ve çevre örgütleri, komisyonun 'et tüketin kararına' sağlık gerekçeleriyle karşı çıkıyor. daha fazla et ve süt ütünleri tüketimi, AB'nin iklim ve sağlık hedefleri ile çeliştiği kaydediliyor.  AB Komisyonu, Avrupa'da üretilen et, süt ve süt ürünlerinin bütün dünyada tanıtılmasını ve geniş bir pazarda alıcı bulmasını amaçlıyor. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, sektöre yönelik reklam kampanyaları için 2022 yılında yaklaşık 54 milyon euroluk bir bütçe ayrıldı. Komisyon komisyon tarafından et ve süt ürünleri tüketimine yönelik kampanyalar için de 39 milyon euro harcanacak.

AB Komisyonu tarafından desteklenen, "Wonderfullbeef.eu" (Mucize sığır eti) adlı internet sitesi üzerinden, tüketicileri daha fazla et ve süt ürünleri talep etmeye teşvik eden bir kampanya başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi