Birkaç yıl öncesine kadar Hindistan dışında ismi pek duyulmamış bir isim, bu yıl dünyanın en zenginleri listesini sallıyor.

60 yaşındaki Hint milyarder Guatam Adani, yılbaşından bu yana servetini tam 60,9 milyar dolar artırarak dünyanın en zenginleri sıralamasında üçüncü sıraya kadar yükseldi.

Servetini 137,4 milyar dolara yükselten Adani, Microsoft’un patronu Bill Gates ve borsa efsanesi Warren Buffet gibi ünlü ABD’li zenginleri de geride bıraktı. Adani son olarak Fransa ve Avrupa’nın en zengin ismi Bernard Arnault’u geçerek ilk üçe girdi.

ÇÖPTE YİYECEK ARAYAN MİLYONLARCA İNSAN VAR

Hindistan’da milyonlarca insan sokaklarda yaşıyor, açlıktan ölüyor, kuru ekmek bulabilmek için çöplerde yiyecek arıyor.

ÖLMEMEK İÇİN YASAKLARA UYMADILAR

1 milyar 400 bin nüfuslu ülkede koronavirüs (COVID-19)’un yayılmasını engellemek amacıyla insanlar evlerine kapanmıştı. Halka evlerinden çıkmamaları söylenmesine açlıktan ölmek istemeyen insanlar yevmiyeyle çalışma zorunda kalmış, yasaklara uymamıştı.