Ülkemizde 10 milyonun üzerinde işsiz varken, evine ekmek götüremeyen 100 binler varken, icra dosyası sayısı 17 yılda yüzde 150 artarken bunları niye tartışmıyoruz? Ülkemiz tüm dünyada olduğu gibi Koronavirüs ile mücadele ederken vs...

Bütün bunları tartışmayı bırakıp kim Cumhurbaşkanı olacak, belediye aşure mi dağıtır, devletin en tepesindeki adam neden miting yapıp millete çay fırlatır. Ülkemizin tek derdi bu mu?

Dün basına yansıyan bir haberde Uşşaki Tarikatı'nın lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığını öğrendik. Ne zaman çocuklara tavizcileri tartışacağız, ne zaman kadın cinayetlerini ne zaman kamudaki lüks ve şatafatı ne zaman israfı, ne zaman tarikatların İslamiyet’e verdiği zararı ne zaman hayat pahalılığını ne zaman saf kalbi duygularıyla bağışta bulunan insanların parslarının cart curt edildiğini tartışacağız.

Geçtiğimiz günlerde gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile ÖTV’ye silindir hacmine göre değişik oranlarda yapılan zam araba alma hayali kuranları üzdü. 2002-2019 yılları arasında araç vergilerinden toplam 160.9 milyar lira vergi toplanmış.

Üretmediğimiz araçlardan, üretenden daha çok kazanıyoruz. ÖTV zammını eleştiren, davayı satıyor diye hedef gösteriliyor. AKP’nin her icraatını alkışlamak davaya sahip olmak olarak görülüyor. Her şeyi alkışlarsak tıpkı şöyle olur; İstanbul sözleşmesini de AKP imzaladı, şimdi kaldırılsın diye yakınanlar var...

Demek ki yapılan her şey her zaman doğru değil.Gerçek davasına sahip çoktan eğriye eğri doğruya doğru der. Ancak günümüzde minnetle bir yere gelenler koltuğumdan olurum endişesiyle yanlışa da doğru diyor.

Bir şahsın otelinden köklü bir kurumun gıda maddesi çıkıyor pişkin şahıs konuyla ilgili konuşmamam asaletimdendir diyor. Ne zaman kötü giden gidişatı tartışacağız. Bunları eğer tartışmazsak her şeyi tozpembe görürsek zararlı çıkan biz oluruz. Kendimizi avutma zamanı çoktan gelip geçti. Şapkamızı önümüze koyup iyice düşünüp kötü gidişata dur demeliyiz.

Acaba yalaka tayfası sayın cumhurbaşkanına pati üyeliğinden grup grup insanların çıktığından bahsetmiyorlar mı? Yoksa korkuyorlar mı? Korkmaları normaldir çünkü Cumhurbaşkanı yeniden partinin özüne dönmesi gerektiğini ve sıkılmadık el bırakılmaması telkinini uygulamadılar. Böyle devam ederse partiyi etkisi tartışma konusu olan muhalefet değil de parti yetkili organları bitirir.