Sosyal destekler aralıksız devam ediyor. Dar gelirli ailelere, çocukları olan ailelere nakit ödeme yapılacak. Bu kapsamda, çocuğu olanlara 650 lira maddi yardım yapılacak.

Devlet destekli sosyal yardımlar vatandaşların sıkıntılarını biraz olsun azaltıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere nakit desteğinde bulunacağı kaydedildi.

Dar gelirli vatandaşlara yardım etmek amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde, çocuklu ailelere 650 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Belirtilen şartları taşıyan aileler, bu yardımdan faydalanabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, dar gelirli ailelere çocuk sayılarına göre belirli bir miktar yardım yapılacak. Başvuru şartları hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak için E-Devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bu kapsamda çocuk sayısına göre yapılacak yardımlar şöyle:

– 1-2 çocuğu olan ailelere 350 TL

– 3 çocuğu olan ailelere 450 TL

– 4 çocuklu ailelere 550 TL

– 5 ve daha fazla çocuğu olan ailelere 650 TL

Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir'i borç bataklığına sokmuş! Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir'i borç bataklığına sokmuş!

Söz konusu destekten faydalanmak isteyen aileler, başvuru işlemlerini e-Devlet sisteminden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan bizzat yapabilirler.

Aile destek programı doğrultusunda, hak sahibi ailelere 1 yıl boyunca düzenli olarak ödemeler yapılıyor. Aile destek programından yararlanmak isteyenlerin, hane içindeki kişi başına düşen gelir seviyesinin asgari ücretin üçte birinden az (1.833.45 TL) olması gerekiyor.

Editör: Bilal Kayaaltı