e-Devlet’ten TCKN ile başvuru yapabilirsiniz! Geri ödemesiz 3 yeni devlet desteği verilecek

KOSGEB geri ödemesiz hibe desteği verecek. e-Devlet üzerinden başvuru ekranı açıldı. 3 yeni destek programı açıklandı. KOBİ’ler başvuru yapmaları halinde en az 750 bin TL hibe desteği alabilecek. Bu destek ödemelerinin bir kısmı geri ödemeli olsa da büyük bölümü geri ödemesiz olacak. Başvurular e-Devlet’ten TCKN’ya göre yapılacak. Peki KOSGEB hibe desteği son başvuru tarihi ne zaman? Kimler KOSGEB hibe desteği alabilir? İşte başvuru şartları ve detaylar…

KOSGEB, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda küçük esnafın yanında olmaya devam ediyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından 3 yeni destek paketi daha açıklandı. Bu destek paketleri kapsamında tam 10 milyon TL’ye kadar nakit para akışı sağlanacak. Teknoloji destek programı olarak açıklanan yeni destek paketlerine başvurular e-Devlet’ten yapılabilecek. KOSGEB hibe desteği başvuru şartları da belli oldu. İşte nakit ihtiyacı olan esnafa devlet desteği şartları ve detaylar…

KOSGEB’DEN 3 YENİ DESTEK PAKETİ

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeni destek paketlerini açıklamaya devam ediyor. Teknoloji alanında hayallerini gerçekleştirmek isteyen ancak bütçesi yetmeyen KOBİ’lere dev destek az önce açıklandı. Bu 3 program sayesinde KOSGEB’den bir kısmı geri ödemeli, bir kısmı da hibe olan destek ödemelerinden yararlanabilirsiniz. KOSGEB’in 3 yeni destek paketi ise şöyle:

1-TEKMER

Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) sayısı Türkiye’de şu anda 18. Bu merkezlerde işletmeler ve girişimciler için özel projeler hazırlanıyor. Bu alanlara daha fazla yatırımcı çekilmesi almacıyla KOSGEB destekleri de devam ediyor.

2-AR-GE VE ÜR-GE

KOSGEB tarafından sağlanan diğer bir destek alanı ise Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) modülünde işletmeler ile girişimciler oluyor. Bu alanda da Ürün Geliştirme (Ür-Ge) modülünde ise orijinal veya iyileştirilmiş projelere destek sağlanıyor.

3-KOBİ TEKNOYATIRIM

Teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ’lere de destek ödemesi veriliyor. Bu alanların tamamında faaliyet gösterenlere KOSGEB bir miktarı geri ödemesiz olmak üzere devlet desteği sağlıyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILABİLİYOR

KOSGEB destek ödemesi almak isteyenler başvuru şartlarını ve başvuru adreslerini merak ediyor. Başvuru şartlarının tamamı KOSGEB’in resmi internet sitesinden yayınlanıyor. Başvurular ise hem KOSGEB şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı