14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhur ve Millet İttifakı’nda sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik önderliğindeki heyet Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'a bir ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından Aksakal, DSP'nin14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı.

Aksakal’ın açıklamasından sonra partinin genel başkan yardımcıları Onur İste ve Dilara Tambova, Twitter’dan istifalarını duyurdu.

Tambova, şunları yazdı: “Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı yaklaşık beş dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP genel başkan yardımcılığı görevinden, istifa etmiş bulunmaktayım.”

İste de şunları dedi: “Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.”

Editör: Bilal Kayaaltı