Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracata dönük projelerin merkezi BTSO’nun Bursa’ya kazandırdığı MESYEB’de çalışmalar pandemi döneminde devam ediyor. Mesleki yeterlilik konusunda Türkiye’deki oda ve borsalara model olan BTSO MESYEB, sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında sınav ve belgelendirme hizmeti verirken, bu noktada önemli bir katkı sağlıyor. İş dünyasının talepleri doğrultusunda farklı sektörlerde ve mesleklerde faaliyet gösteren MESYEB, yetkili olduğu mesleklerin sayısını her geçen gün artırıyor.

20 YENİ MESLEK İÇİN BAŞVURU

Merkez, otomotiv, metal, inşaat, enerji, tekstil, asansör, kimya-plastik, lojistik, elektrik-elektronik ve kişisel hizmetler sektörlerinde toplam 84 meslekteki sınav ve belgelendirme yetkisine sahip. BTSO MESYEB, maden sektörü başta olmak üzere 20 yeni meslekte yetkilendirme için kapsam genişletme başvurusu da yaptı. TÜRKAK denetimlerini tamamlayan merkez, süreç tamamlandığında toplam 104 meslekte mesleki yeterlilik belgesi verebilme yetkisine ulaşacak.

NİTELİKLİ İSTİHDAMA BTSO MESYEB DOPİNGİ

BTSO MESYEB de mesleklerin niteliğinin güçlenmesi gösterdiği başarılı performansla önemli bir katkı sağladı. Nitelikli iş gücünün uluslararası rekabette en önemli güç olduğu günümüzde BTSO MESYEB, Mayıs 2016’dan bu yana 75 bine yakın çalışanı mesleki yeterlilik belgesi sahibi yapmayı başardı. En fazla belgelendirme yapılan sektörler metal, kaynakçılık ve otomotiv sektörü olurken, bu sektörleri inşaat, tekstil, plastik, enerji, lojistik, kişisel hizmetler ve elektrik elektronik takip etti.

BTSO MESYEB’in çalışmaları ve hizmet verdiği alanlara ilişkin detaylı bilgilere btsomesyeb.com.tr uzantılı internet sitesinden de ulaşılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi