Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi.

2 saat 45 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

Afrikalı liderleri ülkemizde bir kez daha misafir ettik. Zirvemiz öncekiler gibi çok başarılı geçti. Mevkidaşlarımla ikili ilişkileri ve bölgesel meseleleri görüştük. Bakanlarımızın iştirakiyle düzenlenen oturumlarıyla çok sayıda atılabilecek adımları konuştuk. Salgın şartlarına rağmen bu zirve ile Türkiye-Afrika ortaklığında yeni bir döneme girdiğimize inanıyorum. Hedefimiz 50 milyar dolara ardından da 75 milyar dolara ticaret hacmimizi çıkarmak istiyoruz.

Afrika'yı tehditler yumağı olarak görmüyoruz, yükselen bir güç olarak değerlendiriyoruz. Kritik bir dönemde gerçekleştridiğimiz zirvemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılan herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

2022 bütçesi

TBMM’de gerçekleştirilen 2022 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. 385 saati aşkın görüşmeler devam etti.

Kalkınma planımızda öncelik verilen sektörlere tahsis edilen ödenekler ortalamanın üzerinde tutulmuştur. Sürece katkı veren milletvekillerimize teşekkür ediyorum. 2022 bütçesinin giderleri bir önceki yıla oranla yüzde 30 arttı.

"Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz"

Milletimizin iş ve aş sahibi olmasını sağladık. 3,5 trilyon dolarlık altyapı ve üstyapı yatırımı sayesinde yıldızı parlayan bir Türkiye inşa ettik. Tüm dünyada her alanda ‘evet’ önemiyle gerçekten herkese dudak ısırtacak adımları attık. Hangi engellerle karşılaştığımızı en iyi milletimiz biliyor. Nice engeli aşarak ülkemizi bugünkü seviyesine getirdik. Şimdi de Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine sokma mücadelesi veriyoruz. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele olmadığına inanan insanlarız.

İnancı, onuru ve değerleri uğruna hayatını ortaya koyan bir millet olarak tüm engelleri aşacak güce sahibiz. Stokçuluk ve fahiş fiyatlar uygulayanlara yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz.

Asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisini kaldırdık. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını dilerim. Üretimi ve istihdamı desteklemek için çok sayıda paketi hayata geçiriyoruz.

Çok sayıda paket hayata geçiriliyor

Kurdaki dalgalanmaları durdurmak için yeni tedbirleri hayata geçiriyoruz.

Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz

Döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle ihracatçılara ileri vadeli kur rakamı verilecek.

Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

Ülkemizde yastık altında 280 milyar dolar değerinde 5 bin ton altın bulunduğu biliniyor. Bu altının piyasaya kazandırılması için yeni araçlar geliştirilecek.

Uzun vadeli istihdamı korumak için krediler verilecek.

Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz

Hedeflerimiz doğrultusunda azimle ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

Memura müjde

Aldığı ücret ne olursa olsun tüm çalışanlar asgari ücret kadar gelir ve damga vergisinden muaf olacak. Memurlarımızın da bu sayede ücretlerinin armasına imkan sağlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi