Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışı piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, Türkiye'nin ara buluculuğu ile Antalya'da Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısından somut bir sonuç alınamadı.

Müzakerelerde istenilen sonucun elde edilmemesine ilave olarak dün ABD'de açıklanan şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yıllık bazda yüzde 7,9 ile 1982'den bu yana en yüksek artışı kaydetmesi de risk iştahını azalttı. Verinin ardından açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enflasyonun bu yıl "rahatsız edici" düzeyde yüksek kalmasının beklendiğini, ancak bir resesyon öngörmediklerini ifade etti. Öte yandan Rusya'daki ticari faaliyetlerini askıya alan veya sonlandıran küresel şirketlere dün ABD'li Goldman Sachs ve JPMorgan Chase de eklendi.

DOLAR 15 LİRAYA YÖNELDİ, GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Küresel altın fiyatlarındaki geri çekilmeye rağmen yurt içinde dolar/TL kurunun 14,96 liraya yükselmesiyle gram altın fiyatı için oklar yeşili gösteriyor. Önceki kapanışını 933 liradan yapan altının gram fiyatı 11 Mart Cuma günü yüzde 2 değer kazanarak 951 liranın üzerinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1566 liradan alıcı ile buluşurken, Cumhuriyet altını ise 6 bin 451 liradan satışa sunuluyor.

BRENT PETROL FİYATI GERİLİYOR

Enflasyonist baskıların artması ile dün yüzde 2,02'ye kadar yükselen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, yüzde 1,98 seviyelerinde dengelendi. Brent petrolün varil fiyatı ise Batılı ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatını yasaklaması ihtimalinin zayıflaması ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran ve Venezuela'nın arza katkı sağlayacağı haberleriyle düşüşünü 3'üncü güne taşıyarak 107 dolara geriledi.


 

Editör: Haber Merkezi