Kredi ve sigorta karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com’un açıkladığı verilere göre, 2021’in ilk 6 ayında yapılan kredi kartı başvuruları önceki yıla göre yüzde 100 arttı. Kısıtlamaların hafifletildiği 25 Haziran-2 Temmuz haftasında ise kartlı harcamalar yüzde 59 artarak 35,4 milyar TL’ye ulaştı.

BAŞVURULAR ARTTI

Merkez Bankası verilerini inceleyen kredi karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com, tedbirlerin hafifletilmesinden sonra kartlı harcamaların 25 Haziran-2 Temmuz haftasında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 59 artarak 35,4 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Bu tablonun ardında ise artan kredi kartı başvuruları olduğuna işaret edildi. hesapkurdu.com verilerine göre 2021’in ilk altı ayında yapılan kredi kartı başvuruları 2020’ye göre yüzde 100 arttı. Başvuru oranları bir önceki yılla kıyaslandığında en çok artış yüzde 251 ile Ocak ve yüzde 190 ile Şubat aylarında görüldü. Kısıtlamaların kaldırıldığı haziran ayında ise bu oran yüzde 64,62 olarak kayıtlara geçti.

FAİZ VE KREDİ KARTI TUZAĞI

İğneden ipliğe gelen zamlar Türk insanının beli büküyor, işçi, dar  gelirli ve emekli çaresizlikten  faize ve kredi kartı tuzağıyla borçlanmaya devam ediyor. Türkiye'de bankalara borçlu sayısı ise her geçen gün artıyor. Son verilere göre, 6 ayda 47 bin esnaf iflas etti. 

Editör: Haber Merkezi