Akaryakıta gelen zamlar vatandaşı isyan noktasına getirirken, petrolün varil fiyatındaki düşüşün ardından benzin ve motorine indirim yapılacak.

Karadeniz'de sıcak saatler yaşanması, Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinin ardından petrol fiyatları daha da artarken, akaryakıt sektörü de yükselişten payına düşeni almıştı. Petrol piyasalarında gerileme son 14 yılın zirvesini gördüğünden beri yüzde 20'ye yaklaştı. Bu gerilemede Çin'de Omicron vakalarının tekrar yükselmesi ve Rusya-Ukrayna arasında yapılan ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanmasının etkili olduğu belirtiliyor.

ZAM GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Yaşanan hareketliliğin ardından gözler benzin fiyatları ve motorin fiyatları için indirim kararına çevrildi. Benzine ve motorine bir haftada yapılan 7. zam petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle iptal edildi. Motorin fiyatlarına 15 Mart'ta gelen 2 lira 38 kuruşluk indirimin ardından, benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir indirim bekleniyor.

YARIN İTİBARIYLA GEÇERLİ OLACAK

Akaryakıt sektörüne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre; 16 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde 93 kuruş indirim yapılacak. İndirimin pompaya yansıması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi