Düşürüyorum aklım almıyor bir türlü günlük değişen fiyatlar yerinde durmayan etiketler yetkililerin konuştukları caklı, çekli, gelecekti, gidecekti söylemleri insanın aklına acaba ekonomi ve raflar üzerinde bir oyun mu dönüyor diye düşünüyor?

Nitekim geçtiğimiz gün eski bir bürokratın kamuda, “üst düzey görev yapmış bir kamu görevlisinin bu konuyla alakalı çarpıcı iddiaları var. Kulislerden edindiğimiz bilgiye göre bilhassa iktidar dolarda olduğu gibi, ekonomide de ve yüksek faizde raf fiyatlarında etiketlerde de önümüzdeki yıla kadar ellenmeyeceğini düşünüyoruz. Seçime birkaç ay kala biz yaptık oldu ya getirerek. Böyle bir oyunun içinde olduğunu, böyle bir hesapların döndüğünü tahmin ediyoruz. Ekonominin son durumunu değerlendirirken seçime yönelik iktidarın bir hazırlık içerisinde” dedi.

Katıldığı bir sosyal medya kanalında konuşan Babuşçu, hükümet seçim stratejisi olarak enflasyonla mücadele etmiyor derken, "Hükümet algı yönetimi yapmak için süslenmiş sözler söylüyor. Enflasyonun ülkemizde düşmesi mümkün değil. Daha da yükselecek. enflasyonu düşürmekle bilerek uğraşmıyorlar. AK Parti seçim stratejisi olarak 2022 enflasyonu 80, 90 çıksın. 2023’te seçim öncesi enflasyonda bir şeyler yaparız. Bir takım tedbirler alırız ve 6 ayda yüzde 40’a indiririz. Sonra da ‘Bak biz istersek indirebiliyormuşuz. Daha da indirebiliriz 2022’de enflasyon yüksekti zaten’ diyecekler. Dolar kurunda böyle yapmadılar mı? Doları bir gecede 18 TL’ye çıkarıp tekrar bir gecede 13 TL’ye kim indirdi.Ama tabiki bir gecede dolar zenginleri türedi birkaç yüz doları olan sabaha milyoner uyandı buda oyunun bir parçası Enflasyonda da aynı strateji uygulanacak" ifadelerini kullanıyor.

Diyelim ki bu konuda bizler yanılalım ama inanın gidişat onu gösteriyor. Hiçte hoş olmayan söylentiler konuşuluyor. Çarşı pazar kan ağlıyor, tüm genel tüketim ve gıda ürünlerinde fiyatlar el yakıyor. Çarşıda, pazarda denetim yok, kimi kime şikayet etsin vatandaş?

Doğrusu geçinemiyoruz!