İşte İmamoğlu’nun yaptığı açıklamadan öne çıkanlar:

Şu an itibariyle 1 milyonun üzerinde bir farkla İstanbul'da birinci durumdayız. Açıkçası yüzde 52'ye yakın bir oy oranımızda yüzde 39,5 civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tarif ediyor. Bizi mutlu eden hedeflerimizin ilçeler noktasında da büyük oranda gerçekleşmiş olmasıdır.

11 İLÇE KESİN GİBİ

İYİ Parti dağılıyor mu? Bilge Yılmaz istifa etti İYİ Parti dağılıyor mu? Bilge Yılmaz istifa etti

11 belediyede de artık elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına gelinmiş neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebileceğimiz ilçelerimiz Beyoğlu Bayrampaşa, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar, Şile... Başta Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerimiz olmak üzere rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini ifade etmek isterim.

İlçe belediye meclis üyeliklerinin ve ilçe belediye başkanlıklarının sonuçlanmadığını bu noktada ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımızın belirlediği şekliyle il başkanlığımıza ulaştırılana kadar takibinin en sıkı şekilde yapılmasını yol arkadaşlarımıza iletmeyi bir borç biliyoruz.

Milletin sandıkta verdiği mesajları doğru anlamak gerekir. Daha fazla hizmet, daha çok yatırım görevi bana veridi. İstanbulluların bana verdiği bu anlayışı emir kabul ediyorum. Vatandaşların aynı zamanda iktidara ve Cumhurbaşkanımıza da mesaj vermiştir. Nedensizce bekletilen tüm imzaların hemen atılması mesajını vermişlerdir.

İstanbul'un kendi işiyle ilgilenmesi gerektiği mesajı iktidara verilmiştir. Kanal İstanbul'un gündemden çıkartılması iktidarın görevidir. Aynı zamanda bugün ortaya konulan irade güçlü bir demokrasi iradesidir. Bir orman gibi kardeşçesine yaşama iradesidir. En kısa sürede mazbatamı alarak yeni bir beş yıl için sabırsızlanıyorum.

Yarından itibaren Türkiye, başka bir Türkiye olacak. Yarın pırıl pırıl bir sabah uyanacağız. Milletimizin yeni bir umuda ihtiyacı vardır.

Sevgili İstanbul muhafızları, yarından itibaren kucaklaşacağız. Saygı ve sevgi dili hakim olacak. Hasret kaldığımız demokrasiyi bu seçimle birlikte açığa çıkarttık.

Editör: Bilal Kayaaltı