EMADDER Bursa İl yöneticileri, geçtiğimiz hafta yapılan kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı seçilen Nihat Yeşiltaş’la bir araya geldi.  

Yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak  EMADDER Bursa İl Temsilcisi Gürkan Şimşek, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi için çıkarılan kanun ile EYT’lilerin sorunu eksikleri olsa da giderilirken, ortaya konulan 8 Eylül 1999 tarihi ile bu tarihten sonra sigorta girişi olan çalışanların mağdur edildiğine dikkat çekti.

“İNSANLARIN AZİMLERİ, ÇALIŞMA ŞEVKLERİ KIRILDI”

Bir gün, bir ay, bir yıl ya da birkaç yıl ile bu tarihi kaçıran çalışanların, erkeklerde 17 yıl kadınlarda ise 20 yıl gibi geç emekli olmak ile karşı karşıya kaldığını belirten Şimşek şöyle devam etti; “Çıkarılan yasa yeni mağdurlar doğurdu. Çalışma yerlerinde iş barışı ortadan kalktı. İnsanların azimleri ve çalışma şevkleri kırıldı. Yanı başında kendinden küçük yaştaki iş arkadaşı, daha az pirim ve sigortalılık süresi ile emekli olup çift maaşa kavuşmuşken, aynı haklara sahip olabilmek için 17-20 yıl beklemeye mahkum bırakılan çalışanlar isyan etmektedirler. Bu durum toplum huzurunu bozar bir hal almıştır. Bizler EMADDER olarak bu sorunun kademeli bir emeklilik sistemi getirilerek çözülmesini talep ediyoruz. Bu hak mücadelemizde sizleri yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

 TAM DESTEK

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, EMADDER’in hak mücadelesinde yanında olduklarını belirtti. Yaşanan mağduriyetin farkında olduklarını ifade eden Yeşiltaş, EMADDER Bursa İl Temsilciliğinin Şehreküstü Meydanı’nda  pazar günleri açtığı tanıtım standını partilileri ile birlikte ziyaret ederek, EMADDER’in sahada da yanında olacakları sözünü verdi.

Kadın ve  erkek yaş prim tablosu belli oldu!   1999 Öncesi 2000 Arası 2008 sonrasına kademeli emeklilik geldi! Kadın ve erkek yaş prim tablosu belli oldu! 1999 Öncesi 2000 Arası 2008 sonrasına kademeli emeklilik geldi!

 

Editör: Bilal Kayaaltı