Seçim sona erdi, kabine cumartesi belli olacak. Hükümetin ilk icraatı emekli ikramiyeleri olacak. Kurban Bayramı için ger sayım sürerken, emeklilerle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor.

Emekli ikramiyelerinde artış ne kadar olacak? Emekliler bayram ikramiyelerine yapılacak zammın oranı merak konusu. Kurban Bayramı öncesi emekliler müjde bekliyor.

Ramazan Bayramı öncesi yapılan yeni düzenleme ile yüzde 82 artışla yapılan ikramiyeler 2 bin TL’ye çıkartılmıştı. İkramiyelere Kurban Bayramı öncesinde zam yapılması bekleniyor. Peki, bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi bayram ikramiyesi hakkında yaptığı açıklamada ikramiye ödemelerine zam sinyali vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı; “Bu rakamı daha da yukarı çıkarmanın hesapları içindeyiz”

Sabah gazetesinin haberine göre, emekli maaşları ve bayram ikramiyesi 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi hesaplarda olacak. EYT’liler, mart ayında başvuru yapmış olsalar da işlemleri tamamlanmamış olsa bile Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olacaklar ve bu ödemeleri maaşları bağlandığında hesaplarında görecekler.

Emekli bayram ikramiyesinin 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi 2500-3000 TL aralığına yükselmesi bekleniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı