TÜİK verilerine göre açlık sınırı 13 bin TL’ye dayandı.  Tür- İş asgari ücret pazarlığını 14 binden başlatacaklarını belirtirken, Türkiye’de ekonomik gelişmelerin iyi yönde seyir izlediği açıklandı. Emeklilere verilen ikramiyeler bütçeye ağır yük getirdiği hatırlatıldı. Kredi kartı kullananların faiz bataklığında olduğu, asgari ödemelerle günün kurtarılmaya çalışıldığı anımsatıldı.

KREDİ NOTU ARTTI

Ekonomideki toparlanma süreci devam ediyor. Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme karnesi de buna işaret ediyor. Ekonomi 2023'ün üçüncü çeyreğinde 5,9 büyüdü. Üstüne uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu S&P Global Ratings'in Türkiye'nin notunu yükseltme açıklaması geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

 

Ödemeler dengesinin daha da iyileşmesi döviz rezervlerinin daha hızlı artması ve gelecek 12 ay içinde dolarizasyonda düşüş görülmesi halinde Türkiye'nin kredi notunun yükseltilebileceği belirtildi.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon

Yani tünelin sonunda ışık var. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelişmeden duyduğu memnuniyeti paylaştı. Bakan Şimşek atılan adımların karşılığını bulduğunu vurgularken, " Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesinin bütçeye getirdiği yük 76 milyar lira oldu. Hükümet memur, emekli ve asgari ücretli için hassas terazi gibi hamleler yapacak. Maaş-enflasyon dengesi üzerinden popülizmden uzak gerçekçi kararlar verilecek. Ve Türkiye enflasyonla mücadelede bir kritik hamle daha yapmış olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı