Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineyi açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan, maaş zamlarıyla ilgili sevindiren adımı attı. İşçiler mutlu olacak.

Emekli maaşları, asgari ücret ve memur maaşlarına yapılacak olan artış gündemin en önemli maddesi. Kabinenin yeni bakanı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna oturan Vedat Işıkhan, müjdeler vermeye hazırlanıyor.

Gözler maaş zamlarından gelen açıklamalara çevrildi. Yeni kabinede  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yer alan Vedat Işıkhan, görevi devralır almaz çalışmaları başlattı ve milyonlarca asgari ücret, memur ve emekli maaşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan’ın sözleri vatandaşı oldukça memnun etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönem için kabineyi açıklanmasının ardından bakanlara tek tek talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün öğle saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen yemin töreni ile yeni dönem için mazbatasını teslim aldı ve aynı günün akşamı Çankaya Köşkü’nde verdiği yemeğin ardından yeni dönemde birlikte olacağı kabineyi de kamuoyu ile paylaştı. Devir teslim törenleri ise bugünden itibaren başlayacak olup yeni dönemdeki bakanlar çalışmalarına hız kesmeden başlayacak. Gözler ise bu kez Vedat Bilgin’in üzerinden alınarak Vedat Işıkhan’ın üzerine çevrilecek. Temmuz ayı zamlı maaşları ile ilgili gündem ne? Yeni bakan zam oranlarını açıklayacak mı?

VEDAT IŞIKHAN AÇIKLAYACAK

5 yıllık dönemde yaptığı önemli çalışmalar ile vatandaşın cebini rahatlatacak önemli çalışmalara adım atan Vedat Bilgin’in koltuğunu Vedat Işıkhan devraldı. Kabinenin netleşmesinin ardından ülke genelinde yürütülen tüm çalışma ve projeler de hız kesmeden çalışmaya başlayacak. Özellikle Temmuz ayında uygulanacak ara zam için Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hummalı bir çalışma içerisinde. Memur ve emekli maaşlarının açıklanmasına tam 1 aylık bir süre kaldı ancak, asgari ücret için Haziran ayı bitmeden bir zam oranının verilmesi bekleniyor. Bunun için önümüzdeki günlerde asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya gelmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra işveren grubundan gelen bir açıklama işçileri oldukça umutlandırdı. Yapılan açıklamada asgari ücret için 10.000 TL seviyesine olumlu bakıldığı ancak devlet desteği olursa 12.000 TL’ye kadar rakam verilebileceği yer alıyor.

Editör: Bilal Kayaaltı