Yaklaşan seçim öncesi AK Parti hükümeti kesenin ağzını açtı. Enflasyon karşısında eriyen emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam geliyor. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, en düşük emekli maaşı ve emekli ikramiyesini yükseltecek çalışma yaptıklarını söyledi.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haberi AK Parti hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin verdi. Bilgin, Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesi ve en düşük emekli maaşları için zam müjdesini duyurdu.

Yapmış olduğu açıklama ile en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını bildiren Bakan Bilgin, "En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var bunları değerlendiren bir alternatif çalışmamız var" dedi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarının satırbaşları şu şekilde:

Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumluluk bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik.

Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Biz çalışanlarımızı koruyoruz.

FARKLI MODELLER VAR

5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var.

BAYRAM İKRAMİYESİ DE ARTACAK

Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım. Depremin etkisi ve çalışmalarından dolayı bir müddet bu ertelenmiş oldu. Bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Nihayet tüm bu karar süreçlerinin siyasal sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

“EMEKLİLERİN HAYATLARI RAHATLAYACAK”

Emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacak, bugünkü tahribatın ekonomideki enflasyonist tahribatın karşısında onları koruyacak önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.

Editör: Haber Merkezi