Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emeklilere büyük müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesinin ardından 25.000 bin TL ödeme, 4000 lira bayram ikramiyesi cüzdanlara girecek. İşte sevindiren flaş gelişmenin detayları.

Emeklilerle ilgili sevindiren adım atıldı. Bayram ikramiyesi belli oldu, flaş detaylar ortaya çıktı. Emeklileri mutlu edecek miktar sevinç meydana getirdi.

Emeklilere seçim sonrası müjdeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde birçok müjdeyi duyurmuştu. Ancak yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de emekliye bir müjde daha verildi. Milyonlarca emekli bu kararları çok sevinecek. Çünkü emekliye Kurban Bayramı öncesi toplu ödeme geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Bayramdan önce emeklinin hesabına 25.000 TL toplu ödeme yatacak. Ayrıca 4000 TL de bayram ikramiyesi aktarılacak. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi herkese ilgilendiriyor. Milyonları sevindirecek son dakika ödeme açıklaması ve detaylar haberimizde…

emekliye-toplu-odeme-1.jpg

Emekliler için her geçen gün yeni bir müjde daha duyuruluyor. Geçtiğimiz şubat ayının sonunda çıkan EYT yasası ile milyonlarca vatandaş emeklilik hakkını elde etti. Erken emekli olan vatandaşlar Mart ayından itibaren dilekçelerini verdi ilk emekli maaşları ise nisan ayında ölendi. Fakat nisan ayında maaş yatmayan emekliler de var. Sosyal güvenlik kurumunda yaşanan Yoğunluk sebebiyle bazı EYT'LİLERİN emekli maaşı yetişmedi. Emekli maaşı henüz bağlanmayan EYT'liler için de güzel haber geldi. Kurban Bayramı öncesi EYT emeklisi vatandaşların hesaplarına toplu Ödeme yapacak. Tam 25.000 TL Ek ödeme hesaplara aktarılırken herhangi bir başvuru şartı da aranmayacak. Üstelik maaşı geç bağlanan EYT emeklisine bayram ikramiyesi de 4.000 TL olarak ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye müjdesinin detayları haberimizde…

EYT İLE EMEKLİ OLANLARA TOPLU PARA ÖDEMESİ

EYT ile erken emeklilik hakkını elde eden vatandaşlar başvuru heyecanını Mart ayından bu yana yaşıyor. Milyonlarca kişinin başvuru yaptığı EYT emekliliğinde nisan ayında maaş alamayan emekliler için müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada bayram öncesi EYT emeklisinin hesabına 25.000 TL toplu ödeme yatırılacağı duyuruldu. Yani maaşını geç alan EYT'liler toplu maaş alacak.

MART AYINDA İŞLEMLERİ YETİŞMEYENLERE BAĞLANIYOR

EYT ile emeklilik başvurusunu Mart ayında yapan ancak maaşı bağlanmayan EYT'liler nisan ayında maaş alamamıştı. Özellikle Ramazan Bayramı ikramiyesini de alamayan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu açıklama yaptı. Emeklilik işlemleri geç tamamlanan EYT'lilere Toplu para ödemesi yapılacak. 25 bin TL Toplu para ödemesi emeklinin hesabına Kurban Bayramı öncesinde aktarılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ DE ÇİFT YATIYOR

Ayrıca EYT emeklisi olan ama maaşı geç bağlanan vatandaşlara bayram ikramiyesi de çift olarak yatacak. Ramazan Bayramı'nda Bayram ikramiyesini alamayan EYT'liler Kurban Bayramı öncesinde 2 ikramiye birden alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu bu konu ile ilgili önemli açıklamayı yayınladı. Geç yatacak olan bayram ikramiyesi zam gelmesi durumunda şu anda ne kadar olacak belli değil ancak zam gelmemesi halinde 4000 TL olarak ödenecek. Bayram ikramiyesine zam yapılırsa 3000 TL'ye çıkacağı düşünülürken toplu ödemeyi ise 5000 TL olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı