Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıyla ilgili çalışma başlatan hükümet, yeni bir adım attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle emeklilere 17.000 BİN TL ek ödeme hesaplarına yatırılacağı duyuruldu. İBAN numarası olanlara ödemelerin gerçekleşeceği kaydedilirken, ayrıntılar açıklandı.

Ekonominin kırılgan seyri, zamların ardı ardına gelmesi emeklileri perişan etti. İktidar yaşanan zorlu sürecin ardından düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı talimatıyla emeklilerin hesaplarına 17 BİN TL ödeme yatacak. SSK, Bağ-Kur ve EYT emeklilerini yakından ilgilendiren gelişme 16 milyon emekliyi kapsadığı ifade edildi. IBAN’lara yatacağı belirtilen rakamlarla ilgili ayrıntılar belli oldu. İşte emeklilerde sevinç meydana getiren maddi destekle ilgili gelişmenin detayları…

Emekli maaşı alan ve 7.500 TL üstünde maaşı olan emekliler için son dakika müjdeleri gelmeye devam ediyor. Emeklinin IBAN numarasına tam 17 bin TL karşılığı ve geri ödemesiz nakit destek yatacak. Milyonlarca emekli için duyuru bankalardan geldi. Emekli maaşını taşıyarak 3 yıllığına buradan alma taahhüdü veren emekliler nakit ödemenin de sahibi olacak.

Emekliler Temmuz ayında yapılan maaş zamlarının şokunu hala atlatamazken ek gelir Kapılarını da araştırmaya başladı. Emekli maaşına ek ödeme veren bankalar ağustos ayı promosyon ücretleri ile ilgili peş peşe yeni duyurular yayınladı. Bankalardan yapılan açıklamalara göre emekli maaşına ek ödemeler 17 bin TL'ye kadar yükseliyor. Emekliye promosyon ve nakit alan şeklinde verilen bu ödemeler faizsiz oluyor. Emekli promosyon kampanyalarında şu an öne çıkan özel bankalar var. Akbank Yapı Kredi Garanti Bankası ING Bank Türkiye İş Bankası TEB gibi bankalar emekliye en yüksek promosyonu sunan bankalar arasında yer alıyor. Bu bankalar emekli müşterilerine 17.000 TL'ye kadar nakit para imkanı sağlıyor.

Kamu bankalarında da emekli için özel fırsatlar var. Her ne kadar kamu bankalarının promosyonu 5000 TL ile 10.000 TL arasında değişse de emekliye özel avantajlar bitmiyor. Düşük faizli emekli kredisi kampanyaları yarışta kamu bankalarını bir adım öne geçiriyor.

Emekli promosyonunda Ağustos ayında hem özel bankalarda hem de kamu bankalarında dikkat çeken promosyon rakamları mevcut nokta kampanyaları değerlendirmek isteyenler Ağustos ayına özel Bu rakamları kesinlikle kaçırması nokta çünkü bankalar ciddi promosyon miktarları ile emekliye avantaj sağlıyor. Bankaların cazip promosyon kampanyalarını değerlendirmek isteyenler hemen şubelerden ya da mobil bankacılık hizmetleri üzerinden başvurularını yapabilir.

Editör: Bilal Kayaaltı