Emeklilerin alacağı maaşlara artış konuşulurken, bayram ikramiyeleriyle ilgili de sevindiren son dakika sürprizi yaşandı. Emekliler Kurban Bayram ikramiyelerini zamlı alacaklar. Rakamın 4 bin TL olacağı kaydedildi. 
Cumhurbaşkanı emekli maaş ve ikramiyelerini bayram öncesi ödeneceğini söylemiş ama zamlardan bahsetmemişti. Az önce gelen sevindirici habere göre, bayram ikramiyeleri 4000 TL olarak ödeneceği ilan edildi.

Zamlı emekli bayram ikramiyesi belli oldu! 15 Haziran’da ikramiye 4000 TL olarak ödenecek - Emekliye Kurban Bayramı'nda ikramiye ödemesinin ne kadar olacağı merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında zamlı ikramiyenin bayramdan hemen önce açıklanacağını duyurmuştu. Zam müjdesini de veren Erdoğan, SSK BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisi için zamlı ödeme yapılacağını açıklamıştı. Emekli Bayram ikramiyesine yapılan zam belli oldu. Emekliye ilaç gibi gelecek zamlı ikramiye ödemesi 15 Haziran'da hesaplara yatacak. Peki, emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu? Kurban bayramında Emekliye ne kadar ikramiye ödenecek?


SSK BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisi vatandaşların gözü kulağa Kurban Bayramı öncesinde yapılacak ikramiye zammında. Ramazan Bayramı ikramiyesini Geçtiğimiz aylarda 900 TL'lik bir artış yapılmış ve ₺2.000 olarak ödenmişti. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de bu miktarın güncelleneceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Bayrama doğru geri sayım devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında da güzel haberi verdi. Kurban bayramı öncesi emeklilerin maaşları ve bayram ikramiyesi hesaplara geçecek. Peki yeni bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi kaç TL?

EMEKLİYE BAYRAM ÖNCESİ ÇİFTE SEVİNÇ GELİYOR
Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili yeni rakamlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ancak onun öncesinde bayram öncesi emekliye çifte müjde var. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı bayrama denk gelen emeklilerin ödemelerinin erkene çekileceğini duyurdu. Ayrıca bayram ikramiyesi ödemeleri de zamlı olarak Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatacak.

Bayram ikramiyesi zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz rakam vermedi. Fakat emekliyi mutlu edecek bir rakama geleceğini söyledi. Uzmanların ise bayram ikramiyesi ile ilgili tahminleri var.

 EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

2023 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili 2 senaryo var. Bunlardan birincisinde emekliye %50 bayram ikramiyesi yapılması yer alıyor. Bu senaryoya göre emekli bayram ikramiyesi 3000 TL'ye yükselecek nokta diğer senaryoda ise emekli Bayram ikramiyesine %100 zam bekleniyor. Bu durumda da bayram ikramiyesinin 4.000 TL olacağı konuşuluyor.

Emekli bayram ikramiyesi zammı konusunda kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı verilecek. Önümüzdeki haftaya kadar bayram ikramiyesi zammının açıklanacağı tahmin edilmektedir.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
Emekli Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihleri de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram öncesinde ikramiyelerin hesaplara yatacağını duyurdu. Yani en geç 15 Haziran'da bayram ikramiyesi ödemeleri gerçekleşecek.
 

Editör: Bilal Kayaaltı