Emeklilere yapılacak olan maaş artışıyla ilgili flaş adım atılıyor, işçi emeklilerine yapılmayan artıştan dolayı hükümete tepkiler artarak devam etmesinin ardından, SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C’lilerle ilgili hesaplar ortaya çıktı. 7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500 ve 9 bin lira maaş alanları heyecanlandıran süreç başladı.

TÜİK’in Ağustos ayı enflasyonu merak edilirken, emeklilerin maaşlarına yapılacak olan maaş artışı heyecanla bekleniyor. Özellikle işçi emeklilerine verilen sözü iktidarın tutmaması büyük bir hayal kırıklığı meydana getirmişti. Yapılacak olan yeni düzenlemeyle Ocak ayında maaşlara zam gelecek, ayrıca TBMM’nin Ekim’de açılmasıyla komisyonlarda görüşme başlayacak ve maaş ödemeleri Ekim ayında da yapılacağı yönünde bilgileri aktarılıyor. Ara zamlar ve ek ödemelerle ilgili detaylar şöyle..

Emekli ve memur maaşlarında etkili olan enflasyon oranları için gözler TÜİK’ten gelecek açıklamalara çevrildi. Bilindiği üzere emekli maaşlarına yılda iki kez olmak üzere zam uygulanıyor. Ağustos ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından hesaplamalar hız kesmeden başladı. Hal böyle olunca,”Emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaş zammı ne kadar olacak?” sorularının cevapları sorgulanıyor. İşte konu hakkında son gelişmeler!

Enflasyon zammını 2023 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen TÜFE verisi gösterecek. İkinci veri de geldi. Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 9.49 olarak duyurmuştu.

Ağustos ayı enflasyonu da yüzde 9.09 olarak açıklandı. 2 aylık enflasyona göre yüzde 19.44 artış oluşurken, geriye 4 aylık enflasyon verisi kaldı.

Emekliler enflasyon zammının oranını, son verinin açıklanacağı 3 Ocak’ta öğrenecek. Ancak ipuçları da var. Merkez Bankası, 2023 yılı enflasyonunun orta noktası yüzde 58 olmak üzere yüzde 54-62 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Hükümet sürprize hazırlanıyor, emekli maaşlarına zam geliyor! Asgari ücrete yeni artış Hükümet sürprize hazırlanıyor, emekli maaşlarına zam geliyor! Asgari ücrete yeni artış

Haberin devamını okumak için: https://l24.im/UBTrfyw

Editör: Bilal Kayaaltı