Türkiye’deki milyonlarca emeklinin tek derdi ve gündemi maaşlara yapılacak olan artış. Yaşanan ekonomik kriz, enflasyonun yüksek çıkması maaşları hızla eriyen emeklileri beklenti içine soktu. TBMM’nin açılmasıyla birlikte emekliler Ocak’ta yapılacak olan maaş zammının enflasyonun çok üzerinde olmasını bekliyor.

Emeklilerin yüzü promosyonla gülecek mi? Emeklilerin yüzü promosyonla gülecek mi?

Buradan yola çıkarak Meclis’in faaliyete geçişiyle birlikte Kasım ayında emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda bir beklenti oluştu. Şu an 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı, Kasım’daki zamla birlikte bir artış görecek ve bu yükseliş Ocak ayında zirveye çıkacağı kaydedildi.

2023 seçimlerinin ardından alınan ekonomik kararların etkisiyle emekli maaşlarına ekstra bir destek sağlanması bekleniyor. Bu destekte Hazine’nin önemli bir rolü olacak. Mevcut en düşük emekli maaşının 2.000-3.000 TL arasında bir artışla 10.000 TL’ye çıkarılması planlanıyor.

Emekli maaşlarına yapılacak zam, emeklilerin alım gücünü artırarak ekonomik canlanmayı teşvik edebilir. 10.000 TL temel maaş alan bir emeklinin maaşı, planlanan artışlarla 13.961 TL’ye yükselebileceği belirtiliyor. Bu rakama ek ödeme eklenerek 14.500 TL’ye ulaşılması öngörülüyor. Ocak ayındaki zamla birlikte, memur zam oranının da emekli maaşlarını etkileyebileceği ve ekstra bir refah payının masada olabileceği belirtiliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı