Emeklilere müjdelerini devam  ettiren iktidar, milyonlarca emekliyi sevindiren bir adım attı. 15 milyon emekli için sürpriz yaşandı. Emeklilerin tamamına 20.000 TL hesaplarına yatacak. Bayram öncesi sevinç yaşatacak haberin detaylarına bakalım…

Sevindiren, bayram yaptıracak gelime için düğmeye basıldı. Emeklilerin hesaplarına yatacak olan rakam açıklandı. 20. 000 lira ödeme yapılacağı duyuruldu. Kurban Bayramı öncesi torunlarını sevindiren açıklama yapıldı.

Haziran az 15.000 TL yatıyor Emekliler için önemli gelişme. Bayram öncesinde müjdeli haberler sıralandı. Tüm emekliler koşulsuz şartsız, en az 20.000 TL ödeme alacaklar. Haberi duyan emekliler sevinçten havalara uçuyor. Konu hakkında yapılan açıklamanın ardından emekliler ile ilgili gündem oldukça yoğun geçerken konunun detayları merak konusu haline geldi. Tüm ödemelerin Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirileceği öğrenildi. Konu hakkında merak edilen en güncel bilgiler haberimizde…

EYT düzenlemesinin yasalaştırılması ile birlikte Ramazan Bayramı öncesinde yaklaşık 2 milyon vatandaş emekli olmaya hak kazandı ve bayram ikramiyelerinden de yararlanma fırsatı buldu. Ramazan Bayramı öncesinde emekliler için çift müjde verilmişti. En düşük emekli maaşı 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltilirken, 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerine rekor seviyede 900 TL zam uygulanarak 2000 TL’ye yükseldi. Şimdi Kurban Bayramı öncesinde de milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni gelişme yaşandı. Türkiye’de sayıları 15 milyona ulaşmış emekliler için EYT’liler de dahil olmak üzere en az 15.000 TL ödeme bu ay içerisinde hesaplara aktarılacak. Haberi duyanlar sevinçten havalara uçarken, detayları da araştırmaya başladı. Ödemeler ne zaman yatacak? Bayram ikramiyeleri zamlandı mı? 15.000 TL ödeme için şart aranıyor mu? 

EMEKLİLERE 15.000 TL ÖDEME MÜJDESİ

Türkiye’nin gözü kulağı maaşlar ile ilgili gelecek olan açıklamalarda. Dün yeni kabinin ilk toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu ve burada emeklileri de ilgilendiren bazı konulara yer verdi. Erdoğan, yeni dönemde ekonominin düzelmesi, enflasyon ve fahiş fiyat uygulamalarının artık vatandaşın gündeminde yer almayacağı bir Türkiye için gerekli çalışmaların başladığına değinirken, emekliler için de beklenen müjdeyi patlattı. Bayram ikramiyeleri için henüz tarih net değil ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaş ve ikramiye ödemelerinin bayram öncesinde hesaplara yatacağını da duyurdu.

İKRAMİYELER KAÇ TL?

Bayram ikramiyeleri için bir zam beklentisi içerisinde olan milyonlarca emekli için henüz bir açıklama gelmedi. Dün akşam kabine toplantısının ardından emekli ikramiyelerinin ödeme tarihlerine değinen Erdoğan, bir zam yapılsaydı bu konuşmada açıklardı düşüncesini oluşturdu. Henüz bayram ikramiyeleri için henüz bir zam söz konusu değil ancak, konunun yakından takipçisiyiz. Şu an bayram ikramiyesi olarak Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramında da ödemeler hesaplara 2000 TL olarak yatırılacak.

EMEKLİ AYLIĞI VE PROMOSYON ÖDEMELERİ

Kurban Bayramı’nın Haziran ayının sonuna denk gelmesi dolayısı ile emekli vatandaşların her ay aldıkları emekli aylıkları bayramdan önce hesaplar aktarılacak. Bunun yanı sıra, milyonlarca emeklinin yine aynı ya da yakın bir zaman zarfı içinde bayram ikramiyelerini de alması bekleniyor. En düşük emekli maaşı alan bir kişi için şu an Haziran ayında 9500 TL ödeme söz konusu.

PROMOSYON ÖDEMELERİ YATACAK

EYT ile emekli olan ve 3 yıllık taahhüt verdiği banka ile anlaşması biten emeklilerin yeni anlaşma imzalaması durumunda en az 5.000 TL de promosyon ödemesi alacağı biliniyor. (bankalar ile 3 yıl süre için taahhüt verip sözleşme imzalayarak) Bu durumda en düşük emekli maaşı alan bir vatandaş, Haziran ayı için en az 15.000 TL ödeme almış olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı