Gelişen teknolojinin bazı zorlukları vatandaşın canını sıkıyor. Birçok kişi dikkatli davranmadığı için maaşı yok oluyor.

Emekli maaşı alanlara ATM uyarısı geldi. Hayatımıza 1980’lerin sonunda giren ve bankacılık işlemlerini oldukça kolaylaştıran ATM teknoloji günümüzde gelişmeye devam ediyor. Her ne kadar vatandaşın ve bankaların vazgeçilmezi haline gelse de ATM bir yandan da tehlikeli bir teknoloji. Üstelik bu teknoloji emekliler için daha da büyük tehlikeler taşıyabiliyor. Uzmanlar emekli maaşını ATM’den çeken emeklileri uyardı. Mutlaka dikkat etmek gerekiyor, aksi halde tüm paranız buhar olabilir. İşte emeklilere hayati uyarılar…

Bankacılığın en önemli devrimlerinden biri olan ATM teknolojisi özellikle son yıllarda iyice gelişti ve hayatımızı kolaylaştırdı. ATM sayesinde artık bankacılık işlemlerini daha kolay yapmak mümkün hale geldi. Fakat milyonlarca kullanıcısı olan ve işlerimizi de kolaylaştıran ATM teknolojisini art niyetli olarak kullananlar da var. Bu da ATM’yi tehlikeli bir hale getiriyor. Özellikle de emekliler için. Uzmanlar da emekli maaşını ATM’den çekenlere önemli bir uyarı yaptı. Aman dikkat, paranız buhar olabilir. İşte uzmanlardan emekliye ATM uyarısı…

BANKA ATM’LERİNDE MAAŞ KISKACI

Uzmanlardan ATM’den para çekenlere uyarı geldi. Özellikle emeklilerin ATM’deki kart şifreleri ve diğer tuzaklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Son dönemlerde dolandırıcıların yeni hedefi ATM'ler olmaya başladı. Bu durumda da Uzmanlar uyanık olmak gerektiğini savunuyor. Bankalarda bu konuda SMS ve e-posta yoluyla önemli bilgilendirmeler yapılıyor. O sebeple ATM kullanırken bilinmesi gereken bazı detaylar var. ATM kullanırken dikkat etmeniz gerekenler şöyle:

ATM’yi kullanırken mutlaka kart şifrenizi gizli tutmalı çevredeki güvenlik kameralarını ve insanları dikkate almasınız.

Yine ATM güvenliğini sağlamak için güçlü bir şifre belirlemenizde fayda var. Şifre belirlerken ardışık sayılardan ve doğum tarihi gibi özel günlerden uzak durmaya dikkat edin.

Ayrıca bankada çalışanları dahil hiç kimseyle kart şifrenizi paylaşmayın.

ATM içinde kartınızın sıkışması durumunda herhangi bir panik yaşamanıza gerek yok. Hemen bankanın müşteri hizmetleri numarasını arayarak yardım alabilirsiniz.

Tüm bankacılık işlemleriniz için başkalarından yardım almak yerine banka görevlilerinden yardım almakta yararınıza olacaktır.

MAĞDUR EDİLİYORLAR, EMEKLİLER DİKKAT

Dolandırıcıların son dönemlerdeki en önemli hedeflerinde ATM'den maaş alan emekliler yer alıyor. Emeklilerin belli bir yaşın üstünde olması ve bu teknolojiye hala ayak uyduramamış olması dolandırıcılarında iştahını kabartıyor. Bu sebeple özellikle emeklilerin ATM'den para çektikleri esnada tedbirli ve dikkatli davranmaları önemli.

Editör: Bilal Kayaaltı