Emeklilerin yaşadığı maddi zorluk, yaşanan ekonomik sıkıntıyla katlandı. Atılan yeni bir adımla intibak yasası kapsamında 16 milyon emekliye Bin 300 TL ek zam yapılacak. TBMM’de kabul edildiği belirtilen yasa sayesinde emeklilerin cüzdanları dolacak.

Seçimin ardından devam eden zam sağanağı emekli maaşlarını eritti. Ayın sonunu getiremeyen ve yıllarca prim ödeyerek emekli olanlar için müjde verildi. Emekliler intibak yasası kapsamında aylıklarına ek zam gelecek.  

SSK ve Bağ-Kur emeklisine intibak zammıyla ilgi önemli bir gelişme yaşandı. Uzun süreden beri beklenen intibak zammı için düğmeye basıldı. Emeklilerin  maaşları güncelleniyor. İntibak zammı sonrası en düşük emekli maaşı 8800 TL'ye yükselecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen zam tarihi de netleşti.

Emeklilere yönelik zam kararları milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyordu. SSK Bağ-Kur emeklisi 16 milyon vatandaşa Türkiye emekliler derneği tarafından güzel haber az önce verildi. Emekliye intibak zammı kararı TBMM’de onaylandı. Maaş zammının onay almasıyla birlikte emekli maaşları güncelleniyor. Geliyor onlarca emeklinin maaşına 1300 TL’lik intibak bekleniyor. Peki kimler intibak zammı alacak? Hangi emeklilerin maaşına zam geliyor?

Emekliler uzun süreden beri Türkiye emekliler derneği tarafından talep edilen intibak zammını heyecanla bekliyordu. 2000 yılı sonrası emekli olanlar ve 2000 yıl önce emekliler için aradaki gelir halde adetsizliğinin giderilmesi üzere 1300 TL’lik zam talebi bulunuyordu. Nihayet beklenen bu tam kabul edildi. Emekliye yönelik intibak zammı TBMM’den geçerek onaylandı. Böylece milyonlarca emeklinin maaşı da değişmiş oldu. Emekli maaşlarına yapılacak olan artış için tarihte belli oldu. Ekim ayında maaşlar 1300 TL artacak.

SSK ve Bağ-Bur emekli maaşlarında yapılacak olan değişiklik için tarihler belli oldu. TBMM’nin yeniden göreve başlaması ile birlikte emekli maaşlarını rekor bir artışla yapılmış olacak. Yaklaşık 10 milyon emeklinin maaşında intibak zammı artışı ekim ayında yapılacak. Uzun süreden beri beklenen müjdeli haberi Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün verdi. Milyonlarca emekli bu zam sonrasında rahat bir nefes alacak.

Editör: Bilal Kayaaltı