CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in hükümete çağrı yaparak emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılması talebi karşılık bulmadı.

Emekli maaşlarına yapılan artış belli oldu Emekli maaşlarına yapılan artış belli oldu

Kurban Bayramı için geri sayım başladı, emekli ikramiyelerin ödemesi bugün start aldı. Ödemeler 14 Haziran'a kadar yapılacağı duyuruldu.

Bayram ikramiyelerinden 16 milyon emekli yararlanacak. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ödenecek ikramiyeler maaş alma takvimine göre yapılacak.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, ödeme takvimine ilişkin, "4C (Emekli Sandığı) kapsamındakilere ayın 10’u, 4B (Bağ-Kur) kapsamındakilere ayın 11’i, 4A (SSK) kapsamındakilere ise 12 13 ve 14 Haziran'da olmak üzere toplamda ayın 10 ile 14’üne kadar bayram öncesinde emeklerimizin hesabına yatırılacak" bilgisini verdi.

Bayram ikramiyesi ilk olarak 2018'de yılda iki kez biner lira olarak ödenmeye başlandı. 2021'de ikramiye bin 100 liraya, 2023'te 2 bin liraya yükseldi. Bu yıl için ise yüzde 50 artışla 3 bin lira oldu. 

FİYATLAR UÇTU

2018’de verilen bayram ikramiyesiyle küçükbaş kurban alabilen emekliler, 3 TL’ye çıkartılan ikramiyeyle 5 kilo et alabiliyor. Girdi maliyetlerinden dolayı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 120 zam gelen küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 15 ile 20 bin TL arasında değişiyor. 

Editör: Bilal Kayaaltı