Emeklilerle ilgili atılan adımlar yakından takip ediliyor. İkramiye süreciyle ilgili SSK ve Bağ-Kur emeklileri için çalışma başlatıldı.  Promosyonlara ek olarak emeklilere maddi destek sağlayacak. Bu ikramiye, emekli maaşlarına orantılı olarak ödenecek, ATM’den maaş alan emeklilerin avantajlı fırsattan yaralanacak. 

Ocak 2024 emekli zammı için yüzde 50’ye yakın bir zam oranı planlanırken, bankalar da emekli maaşı alan vatandaşlara cazip promosyon teklifleri sunmaya devam ediyor. 2018 yılından beri uygulanan banka promosyonları, emeklilerin maaşlarını taşıma taahhüdü karşılığında özel avantajlar sunuyor. Bu kapsamda emeklilere sağlanan ek ödemelerle birlikte emekliler, finansal anlamda daha avantajlı bir konuma geçiyor.

PROMOSYON TEKLİFLERİ ARTTI

Emeklilere yönelik yapılan yeni ikramiye müjdesi, 2024 Ocak zammı tahminleriyle birleşerek emeklilere ekonomik destek sunmayı hedefliyor. Uzmanların yüzde 50’lik zam öngörüsü, emekli maaşlarının rekora ulaşmasını sağlarken, bankaların planladığı yeni promosyon teklifleri de emeklilere ekstra bir maaş imkanı tanıyacak.

MAAŞ GÖRE ARTIŞ

2024 yılı itibariyle özel bankalar ve kamu bankaları, emekli promosyon ücretlerinin daha da arttırılması konusunda anlaşmaya varmış durumda. Maaşa göre ödeme yapılacak olan bu ikramiye teklifi, özellikle yüksek maaş alan emekliler için son derece çekici bir fırsat sunacak.

Emekli maaşlarına yapılacak artış belli oldu Emekli maaşlarına yapılacak artış belli oldu

AVATNDAJ SAĞLAYACAK

Yaklaşan bayram öncesinde emeklilere sunulan bu ekstra ikramiye müjdesi, emeklilerin maddi anlamda rahatlamasına katkı sağlayacak gibi görünüyor. Emeklilere daha yüksek maaşlar ve cazip promosyon teklifleri sunan bankalar, 2024 yılında emeklilere ekonomik avantajlar sunmayı sürdürecek.
 

Editör: Bilal Kayaaltı