Emekli ikramiyelerine yapılan 1000 TL artışın ardından ödeme tarihleri merak ediliyordu. Yapılan ilk resmi açıklamaya göre Ramazan Bayramı için ödemelerin 1-9 Nisan arasından hesaplara yatırılacağı öngörülürken, Kurban Bayramı öncesinde, 10-15 Haziran haftasında gerçekleşeceği belirtiliyor.

Türkiye'de 16 milyonu aşkın emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyesinde önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan açıklamayla bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarıldığını duyurdu. Bu kararla birlikte, emekliler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde toplamda 6 bin lira ikramiye alacaklar.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANACAK

Emeklilerin bu ikramiyeleri alabilmeleri için ise bazı süreçlerin tamamlanması gerekiyor. İlk olarak, emekli ikramiyelerine zam yapılabilmesi için yasal düzenleme gerekiyor. AK Parti, geçen hafta bu konuda ilk adımı attı ve emekli ikramiyesi düzenlemesi sekizinci yargı paketine dahil edilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu. Adalet Komisyonu'nun 20 Şubat Salı günü toplanarak 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayacağı belirtiliyor. Kanun teklifi komisyonun ardından Meclis Genel Kurulu'na gelecek ve düzenlemelere ilişkin görüşmelerin tamamlanması ve kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak.

AK Parti emeklilere seyyanen artış yapacak! AK Parti emeklilere seyyanen artış yapacak!

TARİH VERİLDİ

İkramiyelerinin ödeme zamanları da merak konusu. Ramazan Bayramı, 10 Nisan'da idrak edilecek ve emekliye bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta hesaplara geçirilecek. Dolayısıyla emekliler, Ramazan Bayramı haftası öncesinde, 1-9 Nisan tarihleri aralığında bütün ilk ikramiyelerini almış olacaklar. Diğer bir ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesi, 10-15 Haziran haftasında yapılacak.

Editör: Bilal Kayaaltı