Emekli maaşlarına yapılan ek zam, Meclis'ten geçmesinin ardından yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

“Emeklilerimizin refahını artırmak için çalışıyoruz”

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Emeklilerimizin refahını artırmak ve hayat pahalılığı karşısındaki yüklerini hafifletmek amacıyla bu kararı aldık. Emeklilerimize hayırlı olsun" dedi.

e-Devlet'te kök maaş rakamları görülebiliyor

Şu an e-Devlet’te 37,57’lik enflasyon artışı sonrasındaki SSK Bağ-Kur zamlı emekli kök maaşı rakamları görülebiliyor. Ek zam ve en düşük emekli maaşı düzenlemeleri Meclis’ten geçerek Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından SGK’nın belirlediği takvim doğrultusunda milyonlarca vatandaşın cebine girecek.

Cumhurbaşkanının imzasına sunulacak

Emekli maaşı için yasa teklifinin ise Cuma gününe kadar Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması ve ardından Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Emeklilere yüksek promosyon müjdesi! O bankada sıraya giriyorlar, cüzdanlar doluyor Emeklilere yüksek promosyon müjdesi! O bankada sıraya giriyorlar, cüzdanlar doluyor

SSK emekli maaşı ödemeleri 17 Ocak’ta başlamıştı, bu hafta Cuma günü ise sona erecek. Bağ-Kur emekli maaşı ödemeleri de 25'inde başlayıp 28’inde sona erecek. Peki ek zamla gelen farklar ne zaman ödenecek? Bakan Işıkhan o soruya, “Teklifin Meclis’ten geçmesinin ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına yatmış olacak” yanıtını verdi.

Editör: Bilal Kayaaltı