Emekliye çifte sevinç! Bayram ikramiyesi 3000 TL, en düşük maaş 11.000 TL oldu

Bayram ikramiyelerinde flaş gelişme, enflasyon ve hayat pahalılığı gözetilerek atış yapılıyor. Emekli maaşlarına gelecek olan zamla birlikte ödenecek.

Müjdeler ardı ardına geliyor, maaş artışları emeklileri, asgari ücretlileri memnun edecek. Cumhurbaşkanı müjdesi geldi. Uzun süreden beri zam haberlerini dört gözle bekleyen emekliler bu kararı çok sevinecek. Erdoğan Geçtiğimiz günlerde müjdeyi verdi düzenleme ise hemen seçimin ardından yapılacak. Emeklinin yüzünü güldürecek karar hem bayram ikramiyesi zammı var hem de maaş zammı. Seçimden sonra onaylanacak olan yeni zam emekliyi rahatlatacak. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi olanların tamamı ödeme alacak. Üstelik maaşı yeni bağlanan EYT'liler başvurularını Mart ayında yapmışlarsa çifte ikramiye alma şansına sahip olacak. Yeni emekli haberleri flaş dakika gelişmeleri detayda…

Emekli maaş zammı ve emekli bayram ikramiyesi zammı son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Özellikle seçim öncesi emeklilere yeni müjdelerin geleceği konuşuluyordu. Milyonlarca emekli de Hükümetten Bu konuda bir açıklama yapılmasını Beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi Malatya'da verdi. Üstelik cumhurbaşkanının emekliye bir müjdesi daha vardı. Sadece maaş zammı değil emekliye bayram ikramiyesi zammı da geliyor. Son dakika kararının tüm detayları ortaya çıktı. Seçimden hemen sonra emekli maaşları sil baştan değişecek Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesi artacak. İşte Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri ve bayram ikramiyesi zammı son dakika haberleri…

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM ORANLARI BELLİ OLUYOR

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşa müjde sabah saatlerinde geldi. Zam oranları yavaş yavaş belli oluyor. Kamu işçisine geçtiğimiz günlerde yapılan zam emekli maaşları için de belirleyici olacak. Emekli maaş zammı ile ilgili gelen son bilgilere göre %45 oranında artış planlanıyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 11.000 TL seviyesine yükselecek. Diğer yandan emekliye kademeli zam iddiaları da var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada prime göre zam düzenlemesine geçilebileceğini söylemişti. Henüz düzenlemenin detayları belli olmadı ancak ilerleyen günlerde Çalışma Bakanlığı tarafından tüm detayların aktarılacağı tahmin ediliyor.

CUMHURBAŞKANINDAN BAYRAM İKRAMİYESİ SÜRPRİZİ

Maaş zammı için gün Sayan emeklilere bir sürprizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi Malatya'ya yaptığı ziyaretler sırasında emekli maaşı alan vatandaşlara bayram ikramiyesi müjdesini duyurdu. Talimat verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan maaş zamları ile birlikte bayram ikramiyesinde de artış olacağını dile getirdi. Kurban bayramına bir ay gibi kısa bir süre kala bayram ikramiyesi zammı haberi emeklileri oldukça sevindirdi. Kısa süre içerisinde Bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükselmesi bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?

SSK BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisi vatandaşlar Şimdi emekli maaş zammı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Emekli maaş zammı için beklenen en yakın tarih Temmuz ayı. Ancak Haziran ayının başında da zam gelebileceği yönünde iddialar var. Fakat Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte maaş zamlarının açıklanması bekleniyor. O yüzden emekliler için en net tarih Temmuz ayı diyebiliriz.

Editör: Bilal Kayaaltı