Yaşanan ekonomik sıkıntı, enflasyondaki artış, gıda ürünlerine üst üste gelen zamlar, emekli maaşlarını eritti. İşçi emeklileri ise, Temmuz’da yapılmayan maaş artışıyla hayal kırıklığına uğradı. İktidar emeklilerin tepkilerine daha fazla duyarsız kalmadı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla maaş artışı Ekim ayı için artışa gidildi.

Hükümet yaşanan ekonomik sıkıntı karşısında emeklilerle ilgili flaş adım attı. Ekim ayında emekli maaşlarına kallavi zam onaylandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla emeklilere müjdeli haber verildi.

Emeklilere yeni Müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan dün katıldığı bir organizasyonda bizzat açıkladı. Milyonlarca emeklinin maaşına iyileştirme geliyor. Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'da açıklama yaptı. Emekli maaşları yeniden düzenlenecek. Yapılacak olan ek iyileştirme ile emekliye gelecek zam oranı da netleşti.

Emekliye ara zam gelecek mi? 16 milyon emekli vatandaşın tek sorduğu soru bu nokta Çünkü Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zam yetersiz kaldı. Milyonlarca emekli vatandaş ek zam beklentisi içine girdi. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi 16 milyon vatandaş şimdi hükümetten yeni bir düzenleme ile maaşlarını iyileştirme bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda yılbaşını işaret etmişti. Fakat emeklilerin son günlerdeki taleplerine dayanamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan erken zam kararı verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Zam konusunda yeni açıklamalar yapıldı.

EMEKLİYE EK ZAM

Temmuz 2023 emekli maaş zammı ciddi bir tartışma konusu oldu. Çünkü emeklilere yapılan zam oranları beklentinin çok altında kaldı. Bu sebeple de milyonlarca emekli vatandaş ek zam beklemeye başladı. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi milyonlarca vatandaş için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yılbaşının işaret etmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken zam için düğmeye bastığını öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklinin refah payını iyileştirilmesi için gerekeni yapılmasını istedi. Bu sebeple de ekim ayı emekli zammı için çalışmalar başladı.

Temmuz ayı zammını yetersiz bulan emeklilerden son derece yoğun talepler var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen emekliler getirmekte güçlük çektiklerini bu sebeple de ek zam beklediklerini söylüyor. Emekli maaş zammı için hazırlıklar sürüyor. Tarih ise Temmuz ayı olarak verildi.

Şu anda gündemde ağustos ayı başında başlayan memur ve emekliliğin Toplu sözleşme görüşmeleri yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan öncelikle bu konunun ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması gerektiğini söyledi. Bakan Işıkhan sonrasında ise TBMM açılır açılmaz emekliye ekran konusunu yeniden gündeme geleceğini dile getirdi. Yerel seçimler yaklaşırken hükümet milyonlarca emeklinin gönlünü almak için yeni bir Adım atacak gibi görünüyor.

Editör: Bilal Kayaaltı