Emekliye ara zam son dakika gelişmeleri merakla Takip ediliyor. SSK BAĞ-KUR ve memur emeklisi hükümetten seçim öncesinde yeni bir zam bekliyor. Emekliye 2. zam müjdesi de 2. tur öncesi geldi. AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan emekli maaş zammı belli oldu. Mart ayında 7.500 TL’ye yükselen en düşük emekli maaşı daha da artacak. Yeni rakamları ise Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı. Emekliye öyle bir ara zam geliyor ki Milyonlar bu haberle sevinçten havalara uçacak. Peki, zanlı emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Türkiye’nin heyecan ve merakla beklediği 14 Mayıs seçimleri geride kaldı. Milletvekilliği seçimleri tamamlanırken Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise 2 tura kaldı. Seçimlerini 2 turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Ancak seçim öncesinde milyonlarca emeklinin hükümetten beklediği yeni haberlerde var. Özellikle en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, 7.500 TL üstü maaş alan Emekliye ne kadar zam gelecek sorularının yanıtı yakından takip ediliyor. Emekliye 2. zam yolda müjde ise SGK uzmanı Özgür Erdursun duyurdu. Emekliye öyle bir zam geliyor ki bu haberi duyan emekliler sevinçten çıldıracak. SSK ve bağ-kur emeklisine memur emeklisine büyük müjde verildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10.000 TL OLACAK

Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca emeklinin gündeminden düşmüyor. Özellikle seçimlerin ikinci Tura kalması ile birlikte emekliler seçim öncesi ara Zam konusunda yeniden umutlandı. Emekli maaşlarını ara zam gelecek mi gelmeyecek mi sorularının yanıtı gündemde yerini koruyor. Bu konuda açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür erdursan’dan geldi. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zammı açıklayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun en az %45 oranında maaş zammı beklediğini duyurdu. 7500 TL üstü maaş alan emekli maaşlarına %45 Ara zam beklenirken en düşük emekli maaşının ise 10.000 TL olacağı tahmin ediliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINA GÖRE DAHA DA YÜKSELEBİLİR

SGK uzmanı Özgür Erdursun Twitter hesabından yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının 10.000 TL’ye yükseleceğini tahmin ettiğini söyledi. Özgür Erdursun’un asgari ücret tahmini ise 12.500 TL oldu. Ancak SGK uzmanı açıklamasının devamında ise çok baskı olması durumunda hükümetin en düşük emekli maaşını asgari ücrete yakın bir seviyeye çekebileceğini öne sürdü. Şimdi gözler milyonlarca emekli tarafından Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayında yapılacak maaş zammı ile ilgili yeni haberlerin en kısa sürede gelmesi bekleniyor. Seçimin ikinci tur öncesinde Bu konuda bir açıklama geleceği de tahminler arasında yer alıyor.

Editör: Bilal Kayaaltı