Bilindiği gibi emekliler, aldıkları maaşlarla ayın sonunu getiremiyor, borç içinde yüzüyor. Tepkileri gören iktidar, emeklilere destek için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla IBAN’lara  ek destek ödemeleri yatacağı bildirildi. Bankalar harekete geçti.

Kiralar 10 bin, emekli maaşı da 10 bin lira! Kiralar 10 bin, emekli maaşı da 10 bin lira!

Yaşanan ekonomik sıkıntı ve enflasyondaki artış emeklileri zor duruma soktu. Aldıkları aylıklarla geçinemez hale gelen emeklilere iktidar müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ödeme yapılacak. 20-28 Eylül 2023 tarihleri arasında emeklinin IBAN numarasına özel bir destek ödemesi yatacak. 17 milyon vatandaşı ilgilendirecek ödeme için bankalarına verilen yetki sonucunda emekliler maaşa ek ödeme fırsatını elde edecek, gelir belgesiz şubesiz ve masrafsız destek alacaklar, böylelikle  rahat bir nefes almış olacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklinin yüzünü güldürecek müjdeler gelmeye devam ediyor. Emekli maaşı alan 17 milyona yakın vatandaş için yeni bir destek ödemesi daha başlıyor. 20 28 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak yeni destek paketi ile emeklinin cebi rahatlayacak. Cumhurbaşkanı onaylı devlet destekli emekli kredisi Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'tan başladı. Emekli maaşı alan tüm vatandaşlar başvuru yapmak şartıyla ödemeden yararlanacak. 50 bin TL'ye kadar verilecek olan emekli kredisinde vade ise 36 ay olarak belirlendi.

Emeklinin gönlünü almak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi. Bunun üzerine harekete geçen Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'tan Cumhurbaşkanı onaylı emekli kredisi geliyor. Tüm emeklileri kaptıracak olan kampanya kapsamında 17 milyon emekli vatandaşa düşük faizli kredi fırsatı sunulacak. 50.000 TL'ye kadar düşük faiz ve kredi kampanyasında 36 ay vade uygulanacak. Emekliler şubesinin masrafsız gelir belgeseli başvuru yaparak kredi kullanma şansını elde edecek. En uygun faiz oranı ile kredi veren Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank kapılarını emeklilere açtı. Tek yapmanız gereken başvurunuzu yaparak bankalardan destek ödemesi almak.

17 milyon emekliyi kapsayan yeni kampanya kapsamında tek bir şart var o da emekli olmak. Emekli maaşı alan Herkes bu kampanyaya katılabiliyor. 28 Eylül tarihine kadar geçerli olacak başvuruları için şubeye gitmeye de gerek yok. Mobil bankacılıktan internet bankacılığından gelir belgesiz kefilsiz şartsız başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca maaşınızı 3 devlet Bankasından birine taşıyarak ek promosyon alma fırsatını da elde edebilirsiniz promosyon ödemeleri ise tamamen karşılıksız olarak veriliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı