Çifte bayram için için kesenin ağzı açıldı, Bayram öncesi ödemeler yapılacak.  Zamlı maaş ve banka ödemeleri ile emekçi emekliler erken bayram yapacak.

Kurban Bayramı için artık geri sayım başlarken emekliler de Bayramda alacakları ödemeleri yakından takip ediliyor. Kurban bayramına bir ay gibi kısa bir süre kala özellikle Bayram ikramiyesine zam gelecek mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Emeklinin yüzünü güldürecek ödemelerle ilgili yeni açıklamalar var. Kurban Bayramı emekli için çifte bayram olacak çünkü 3 ödeme birden geliyor. Bayram ikramiyesi Zamlı maaş ve banka promosyonu ile emekliler Kurban bayramında köşe olacak. Emekliye bayramda yapılacak olan ödemelerinin detayları haberimizde…

28 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler ve sonrasında gelecek Kurban Bayramı emekliler için son derece önemli. Özellikle seçim öncesi emekli maaş zammı ile ilgili yeni açıklamalar merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaş zammı ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada tüm kesimleri rahatlatacak bir zam yapmayı planladıklarını söylemişti. Kurban Bayramı da yaklaşırken emekliler alacakları ödemeleri bir an önce öğrenmek istiyor. SSK BAĞ-KUR 4C EYT emeklisi için güzel haberler var. Kurban bayramında emeklinin cebi rahatlayacak. Çünkü emekliye Bayramda 3 ayrı ödeme birden yapılacak. Üstelik tüm emekliler bu ödemelerden faydalanacak tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olacak. Emekliye Kurban Bayramı öncesinde yapılacak ödemeler haberimizde…

EMEKLİYE BAYRAM ÖDEMELERİ NETLEŞTİ

Kurban bayramına doğru geri sayım devam ederken emekli vatandaşlara yapılacak Bayram ödemeleri de yavaş yavaş netleşiyor. Bildiğiniz üzere en düşük emekli maaşı 7500 TL olarak belirlenmişti. Ancak seçimden hemen sonra 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının 10.000 TL olarak güncellenmesi 7500 TL üstü maaş alan emeklilere de kademeli zam yapılması bekleniyor.

Kurban bayramında emekliye yapılacak diğer bir ödeme ise bayram ikramiyesi olacak. Ramazan Bayramı öncesi AK Parti hükümeti tarafından bayram ikramiyesi 2000 TL olarak belirlenmişti. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda emekliye 8.500 TL verme sözü bulunuyor. Yani iktidarın değişmesi durumunda emekli bayram ikramiyesi de artabilir.

Bankalarda Emekliye promosyon rekabetinde hız kesmeden yoluna devam ediyor. Son olarak 10.000 TL'ye çıkan emekli promosyonunun Haziran ayında güncellenmesi ve bayram öncesi daha da yüksek bir rakam olarak ödenmesi bekleniyor. Yani emeklinin cebine girecek rakamlar her geçen gün artmaya devam ediyor. özellikle seçim öncesi zam yapılması durumunda promosyon ücretleri daha da yüksek olabilir.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?

15 milyona yakın emekli vatandaş için maaş zammı son derece önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda Daha önce yaptığı açıklamada temmuz ayını işaret etmiş ve enflasyon rakamlarının beklendiğini söylemişti. Ancak milyonlarca emekli vatandaş seçim öncesinde bir sürpriz yapılmasını bekliyor bunun da maaş zammı olmasını istiyor. Emekli maaş zammı konusunda henüz hükümetten net bir açıklama yok. Ancak seçimlere sayılı günler kala yeni bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı