Özellikle gıda ürünlerine zam yağmurunun durdurulmamasından dolayı emeklilerin maaşlarına yapılan yüzde artış, ceplerine girmeden erimeye başlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan artışla ilgili açıklama yaptı, tarihi duyurdu. 

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine verilecek olan zam farklarının tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yüzde 49,25’e eşitlenen maaşlarla ilgili belirlenen günlerin netleştiğini duyurdu.

Işıkhan yaptığı açıklamada, emekli vatandaşların uzun süredir beklediği bu artışın hayata geçirildiğini belirtti. Emeklilik aylıklarında yapılan bu zam, SSK emeklileri için 6 Şubat'ta, BAĞ-KUR emeklileri için ise 7 Şubat'ta ödenecek farklarla birlikte gerçekleştirilecek.

Özellikle gıda ürünlerine akaryakıta gelen zamların devam etmesine karşın emeklileri enflasyona ezdirmediklerini sürekli dile getiren Bakan Işıkhan, emekli vatandaşların refah seviyesinin artırılması ve ekonomik koşulların getirdiği zorluklara karşı destek sağlamak amacıyla zam kararını aldıklerını vurguladı.

Editör: Bilal Kayaaltı