Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Birleşmiş Milletler işbirliğinde Sıfır Atık uygulamasına geçmek isteyen ülke ve kuruluşlara yönelik rehber yayınlar hazırlığına başladık. Dünyanın her yerinde geçerli olacak ve tüm Sıfır Atık uygulamalarını ortaklaştıracak küresel bir Sıfır Atık standardizasyonu için girişimlerimizi başlatıyoruz. Sıfır atıkta ısrarcıyız." dedi.

PKK’nın yeni hedefi Barzani-Bahçeli ittifakı PKK’nın yeni hedefi Barzani-Bahçeli ittifakı

Emine Erdoğan, Sıfır Atık konusunda küresel farkındalığı artırmanın en önemli görevlerden olduğunu ifade ederek, bu çerçevede ikincisi kutlanan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nün tüm çevre gönüllülerine önemli bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Bu özel günün dünyanın her köşesinde yüzlerce etkinlik ve binlerce insanın katılımıyla kutlandığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

Emine

"Türkiye olarak yurt içinde ve yurt dışı temsilciliklerimizde her yaşa ve her gruba yönelik özel etkinlikler düzenledik. BM Çevre Programı’nın kayıtlarına göre hafta boyunca 78 ülkeden 16 dilde Sıfır Atık temalı 800 kadar makalenin yayınlanmış olması ayrıca memnuniyet verici. Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanımızın dijital ilk imzasıyla sivil katılıma açtığı Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı, dünyanın farklı ülkelerinden binlerce kişinin desteğiyle günden güne güçleniyor. Dokunduğumuz ve hayatında ufak da olsa bir değişimin öncüsü olduğumuz kişilerin sayısını artırmalıyız. Bu düşünceyle Danışma Kurulunun çalışmaları kapsamında ’İyi Niyet Elçileri’ uygulamasını hayata geçirmeyi öneriyorum. Sektörel ve bölgesel dağılım gözetilerek tespit edilen çevre çalışmaları neticesinde insanlığa mal olmuş isimlerin desteğiyle mesajımızın ulaşmadığı insan kalmayacağına inanıyorum."

Editör: Bilal Kayaaltı