Temmuz 2024 maaş zammı ile ilgili yeni gelişme var. Milyonlarca emekli ve memur zam haberi beklerken bir sürpriz açıklamada işçiler için geldi. Taşeron işçinin maaşı da temmuz ayında değişiyor. Memur maaş katsayısı nda artış olacak taşeron işçilere en az 30 bin TL maaş verilecek.

Tas

Temmuz 2024 itibari ile memur ve emekli maaşlarına zam yapılacak. Ayrıca memur maaş katsayısı oranında artacak başka maaşlar da var. Örneğin sosyal yardımlar, taşeron işçilerin maaşları, kıdem tazminatı ödemeleri güncellenecek. Yavaş yavaş temmuz ayına doğru geri sayım devam ederken zam oranlarına ilişkin son bilgiler de geldi. Gelen son dakika haberine göre beş aylık enflasyon oranı yüzde 22,72 oldu. Ancak memur maaşı alanlar bu zam oranını almayacak. Çünkü memurlara toplu sözleşme zammı ve ek olarak enflasyon farkı ödemesi yapılacak. Memur maaşlarına temmuzda beklenen zam oranı ise enflasyonla birlikte yüzde 20 oldu.

Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? En az 12 bin 500... Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? En az 12 bin 500...

Memur maaş zammı ile birlikte taşeron işçilere de zam gelecek. Güzel haber duyuruldu, en düşük işçi maaşı belli oldu. Taşeron işçiye yapılacak en düşük zam oranı yüzde 20 olurken en düşük maaş ise 30 bin TL’ye yükselecek. Yani taşeron işçiler temmuz ayından itibaren en az 30 bin TL maaş almaya başlayacak.

Editör: Bilal Kayaaltı