Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı Aralık ayı enflasyon verileri, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamları belirledi. TÜİK'in verilerine göre, Aralık 2023'te aylık enflasyon yüzde 2,93 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 64,77 olarak gerçekleşti. Bu gelişmeyle, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ile memur maaşları ve emekli memur aylıklarına yapılacak zam oranları netleşti.

Erdoğan'dan emeklilere dikkat çeken mesaj Erdoğan'dan emeklilere dikkat çeken mesaj

TÜİK yılın son verilerini açıkladı: 2023 enflasyonu belli oldu. TÜİK yılın son verilerini açıkladı: 2023 enflasyonu belli oldu

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 49,25 ZAM

Yılın ikinci yarısında gerçekleşen yüzde 37,57'lik Yİ-ÜFE artışı, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak. Böylece, bu grupların maaşları önemli oranda artacak.

Öte yandan, memur ve memur emeklileri için maaş artışı biraz daha farklı hesaplanıyor. Memurlar ve memur emeklileri, geçen yılın ikinci yarısı için aldıkları yüzde 6'lık artışın, enflasyondan düşülmesiyle bulunan orana ek olarak, 2024 yılının ilk yarısı için toplu sözleşme kaynaklı olarak verilen yüzde 15'lik artışı da alacaklar.

Bu hesaplama sonucunda, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 49,25 oranında bir zam yapılacak.

İŞÇİ EMEKLİLERİNİN BEKLENTİSİ GERÇEKLEŞMEYECEK

En düşük işçi emeklisi maaşının 7 bin 500’den 15 bin TL’ye çıkacağını düşünen milyonların umudu açıklanan enflasyonla hayal oldu.

Editör: Bilal Kayaaltı